Datum: 24-03-2018 - 12:50

Sonnega, Weststellingwerf
Sonnega telt zo’n 240 inwoners en grenst aan het dorp Wolvega. Sonnega bestaat uit een van noordoost naar zuidwest lopende weg, de Sonnegaweg. Dit maakt van Sonnega een typisch “lintdorp” met echter vele doorkijkjes naar  het buitengebied. De afwisseling van bebouwing en open plekken is kenmerkend voor Sonnega.

Het landschap is afwisselend met bos, cultuurgronden en een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Er zijn mogelijkheden om te kanoën, vissen of gewoon lekker van de rust en ruimte te genieten.
Klokkenstoel Sonnega

In Sonnega vind men 1 van de 5 klokkenstoelen welke Weststellingwerf rijk is. In Sonnega heeft een kerk gestaan, maar die is voor 1840 reeds afgebroken, waarna de kerkklok in de klokkenstoel werd gehangen.

Bedrijven in Sonnega

Een aantal bedrijven heeft zich in Sonnega gevestigd waaronder  een caravancentrum, een landbouwmechanisatiebedrijf, een autohandel en een aantal agrarische bedrijven.

De manege van Sonnega is van behoorlijk formaat en  bestaat uit twee rijhallen, een wedstrijdhal van 60 bij 25 meter met een eb en vloed bodem en een rijhal van 40 bij 20 meter. Een gezellige kantine is tussen deze rijhallen geplaatst.


Manege De Caprilli, Sonnega

Foto's: Sanjay Debnath

Terug naar dorpen

Meest populair

  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.
  • Daniël Oostra trekt volle feesttent Zuiderfeest.