Datum: 24-03-2018 - 12:49

Omni-veld Ter IdzardTer Idzard maakt samen met Nijeholtwolde en Oldeholtwolde deel uit van “De Drie Dorpen”. Feesten worden gezamenlijk georganiseerd en ook delen zij een basisschool welke in Oldeholtwolde is gevestigd.De Bult Ter-Idzard

In het dorp vindt men een dorpshuis genaamd “De Bult” met daarachter het “Omni-veld” met het oude korfbalveld wat nu in de winter nog als ijsbaan dient. Daarnaast is er het kleine openlucht theater Et Darreltien. Op dit veld vindt ook het jaarlijkse “Bult Festival” plaats.

Op een doordeweekse dag vindt men hier vooral kinderen die het verharde terrein benutten als fiets- en skelterbaan.
Onlangs was Ter Idzard nog de locatie voor de derde “boerentrekkertrek. Ruim 400 bezoekers stroomden tezamen om zich te vergapen aan de prestaties van de imposante rijtuigen van de ruim 140 deelnemers.

Darreltien Ter Idzard


Naast het dorpshuis vindt men de edelstenenwinkel van Tosca Tetteroo genaamd “De Krater”. De Krater werd reeds in 1980 opgericht en is onlangs in Ter Idzard neergestreken. Tosca Tetteroo timmert echter al jaren aan de weg als auteur, cursusleidster en specialist op het gebied van edelstenen. Gedurende 7 jaar was Tosca ook elke zondag op radio Veronica te beluisteren.

Een eindje verderop in oostelijke richting vindt men een authentieke boerderij. Nog een eindje verder (na het bord voor einde Ter Idzard) verschijnt vervolgens aan uw linkerhand het enigszins beroemde “Kerkje van Ter Idzard”. Het is inderdaad een kerkje van niet al te groot formaat en met een authentiek orgel uit 1904. Het dankt zijn roem voor een goed deel aan het feit dat het onlangs grondig gerestaureerd is. Ooit stond er bij deze kerk overigens ook een klokkenstoel, terwijl de kerk zelf toen nog geen toren had. Nadat er een toren op de kerk gebouwd was, is de klokkenstoel verwijderd.

Kerkje van Ter Idzard


Rijdt u nog verder door in oostelijke richting dan treft men daar nog de boerderij van de familie Bruinsma aan met ruim over de 100 edelherten, welke voor de slacht gefokt worden.

Boerderij edelherten


Terug in het centrum van het dorp vindt men in de zomer grote hoeveelheden fuchsia’s in de tuinen van de familie Woudstra en de familie Diever. Jaarlijks wordt er een open dag georganiseerd waarop eenieder uitgenodigd is deze verslavend interessante planten te komen bekijken.

Fuchsia Ter Idzard


Voor wat betreft bekende Nederlanders, is er naast Tosca Tetteroo, ook nog Caspar Burgi die in Ter Idzard woonde. Casper is een uit Zwitserland afkomstige topkok welke onder de programma’s  Food&Fit en Aperitivo bij RTL4 presenteerde. Ook kookte hij in 2010 diverse gerechten bij “Koffietijd”.
Wie nog steeds in het dorp woont is inline skater Lars Scheenstra. Deze werd onlangs nog derde op het Europees Kampioenschap inline skating in Italië.

Foto's: Sanjay Debnath
Terug naar dorpen

Meest populair

  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.
  • Daniël Oostra trekt volle feesttent Zuiderfeest.