Datum: 24-03-2018 - 12:49

Oosterstreek was van oudsher onderdeel van het dorp Noordwolde, maar werd in 1988 een apart dorp. Met zijn 527 inwoners zijn er slechts 6 dorpen in Weststellingwerf die groter zijn.


Wie van Noordwolde naar Boyl rijdt zal overigens ontdekken dat men, vreemd genoeg, tweemaal het dorp Oosterstreek binnen rijdt.

Sociaal centrum van het dorp is het café annex dorpshuis,welke aan de doorgaande weg gelegen is. De toch betrekkelijk vele verenigingen die dit dorp rijk is maken hier veelvuldig gebruik van. Zo vindt men er onder andere een aerobicclub, een linedancegroep, een toneelvereniging, een kruisboogvereniging, een oudejaarsploeg en natuurlijk een voetbalvereniging. Daarnaast is er ook een jeugdhonk, speeltuincommissie en de stichti0ng dorpsfeest, welke het jaarlijkse dorpsfeest organiseert.

Naast het café annex dorpshuis vindt men een steen met de tekst “schoolplein”. Hier was ooit de dorpsschool van Oosterstreek. Helaas heeft deze het veld moeten ruimen en is er nu een parkeerplaats waar ook nog wel eens wat activiteiten (zoals de jaarlijkse rommelmarkt) worden georganiseerd.
Er is nog wel een school in Oosterstreek. Dit is de Matthijsje school, welke vlak tegen Noordwolde aanligt.

Herinnerd u zich Bulletje van de mini-playbackshow nog. Deze werd gespeeld door de in Oosterstreek woonachtige Aad Peters. Bulletje kwam vaak bijzonder grappig en onnozel uit de hoek. Ook werd hij vaak op slag verliefd op de jonge kandidaatjes.

De manege in Oosterstreek laat zich eigenlijk niet onder de noemer “manege” vatten. Men noemt zichzelf dan ook Educatief Centrum ’t Balingehof. Mensen komen van heinde en ver wanneer bepaalde problemen met hun paard ondervinden of eens dieper willen gaan in het leren kennen van hun paard.
Hun slogan is dan ook “De werkelijke ontmoeting met je paard begint hier”.

Sinds enkele jaren heeft Oosterstreek ook een forellenvijver. Meer informatie over deze forellenvijver vindt u al in ons menu “uitstapjes” welke u via het menu “extra” kunt vinden.

In zijn geheel is Oosterstreek een rustig gelegen vriendelijk plattelandsdorp met veel ruimte en vaak prachtige landschappen.

Fotografie: Sanjay Debnath
Muziek: http://incompetech.com/


Terug naar dorpen

Meest populair

  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.
  • Daniël Oostra trekt volle feesttent Zuiderfeest.