Datum: 16-12-2018 - 03:07
10
mrt
'18
Winnaar prijsvraag informatiemarkt Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Winnaar prijsvraag informatiemarkt Wolvega

WOLVEGA - Afgelopen zaterdag werd door Toekomst Wonen nu in Wolvega een informatiemarkt georganiseerd voor ouderen met als thema langer thuis blijven wonen. Tijdens deze markt konden de bezoekers kennis maken met Saar aan Huis, een organisatie voor...

particuliere mantelzorg die sinds kort actief is in Weststellingwerf.

Wanneer ouderen langer thuis blijven wonen is daarbij soms wat extra hulp nodig. Vaak is er iets geregeld met de kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd vanwege de privé situatie of omdat ze ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing.
De Saars (genoemd naar juffrouw Saartje uit de televisieserie Swiebertje) kunnen worden ingezet voor allerlei werkzaamheden zoals (licht) huishoudelijk werk, gezelschap, (samen) koken, het doen van boodschappen of begeleiding naar bijvoorbeeld afspraken in het ziekenhuis of met de huisarts.

Tijdens de markt konden bezoekers meedoen aan een prijsvraag van Saar aan Huis. Vandaag ontving de winnaar, de familie Gras uit handen van vestigingsmanager Willeke Philips een mooi boeket voorjaarsbloemen. Mevrouw Gras riep verrast; ‘ik win nooit iets’. Bovendien was het dubbel feest omdat dhr. Gras precies vandaag zijn 80e verjaardag viert.

Hulp hebben beide nog niet nodig. Ze zijn fit en actief met onder andere vrijwilligerswerk. De informatiemarkt was voor hen een mooie gelegenheid om zich voor te bereiden op de toekomst.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Een opa om in te lijsten verstopte zijn bier in de postoel.
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.