Datum: 16-12-2018 - 03:28
11
mrt
'18
VVD wil duidelijkheid over de nadelige effecten voor gedupeerde reizigers door nieuwe dienstregeling NS.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

VVD wil duidelijkheid over de nadelige effecten voor gedupeerde reizigers door nieuwe dienstregeling NS.

In de wens de treinreis vanuit Leeuwarden naar de Randstad te verkorten is een besluit genomen waardoor de tussenstops van de intercity op de stations Wolvega, Grou en Akkrum zijn gesneuveld.
Ons bereiken signalen dat in Wolvega het aantal...

geparkeerde auto’s bij het station aanzienlijk is teruggelopen sinds de nieuwe dienstregeling. Daarnaast bereiken ons verschillende signalen dat Friese inwoners, die voor hun werk gewend waren met de trein vanuit Wolvega te forensen naar de Randstad, zich bijzonder gedupeerd voelen doordat de intercity daar niet meer stopt. Het betekent dat zij steevast extra zouden moeten overstappen op station Steenwijk of Meppel met respectievelijk 20 of 11 minuten overstaptijd.
Op beide genoemde stations geen stationsrestaurants op de tijdstippen dat forensen hier doorgaans langs komen. De treinrit naar Amsterdam vergt twee tot driemaal overstappen en elk moment van moeten overstappen vormt een reëel risico van missen van een aansluiting. Een gemiste aansluiting in Steenwijk of Meppel leidt tot een wachttijd van een uur op een tochtig perron. Deze OV reis vanuit Wolvega naar de Randstad en omgekeerd wordt door veel forensen als niet acceptabel geacht.
We horen ook geluiden dat door de nieuwe dienstregeling gedupeerde forensen inmiddels het OV achter zich hebben gelaten en de reis per auto afleggen, hetgeen naast nadelige milieueffecten ook nadelige effecten heeft op hun inkomen.
De VVD heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Een opa om in te lijsten verstopte zijn bier in de postoel.
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.