Datum: 16-12-2018 - 03:07
12
mrt
'18
GroenLinks Weststellingwerf schenkt OV-fietsen
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

GroenLinks Weststellingwerf schenkt OV-fietsen

Zaterdagmiddag 10 maart heeft GroenLinks 12 OV-fietsen geplaatst op het station in Wolvega. Deze fietsen zijn bedoeld voor iedereen die tijdelijk een fiets nodig heeft. GroenLinks wil met deze actie het gebruik van het Openbaar Vervoer en de fiets stimuleren, een van de...

speerpunten uit het verkiezingsprogramma. Eerdere verzoeken aan de NS om OV-fietsen te plaatsen bij het station zijn op niets uitgelopen. Daarom doet GroenLinks het nu zelf bij wijze van experiment.

Goed Openbaar Vervoer en aansluitingen op de NS dienstregeling is al sinds jaar en dag een belangrijk actiepunt voor GroenLinks. Eind vorig jaar heeft GroenLinks een petitie georganiseerd om de verslechterde dienstregeling van de NS aangepast te krijgen. Deze actie heeft veel steun gekregen van reizigers en krijgt nu ook de aandacht van het gemeentebestuur.

De OV-fietsen zijn bedoeld om het Openbaar Vervoer aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Weststellingwerf en toeristen en het gebruik van de auto terug te dringen. De fietsen zijn gratis te gebruiken.
Na gebruik is het de bedoeling dat de fietsen terug geplaatst worden onder de luifel bij het NS-station zodat ze weer beschikbaar zijn voor andere gebruikers. Bij vragen stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.weststellingwerf.groenlinks.nl

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Een opa om in te lijsten verstopte zijn bier in de postoel.
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.