Datum: 19-12-2018 - 13:23
14
apr
'18
Oranjeconcert 2018
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Oranjeconcert 2018

Vrijdag 27 april is het zover, dan vindt de jubileumeditie van het Oranjeconcert plaats. Vorig jaar heeft het publiek kunnen genieten van de Friese singer-songwriter Elske DeWall, o.a. bekend door haar optreden als ‘Maria’ in The Passion 2017. De weken en...

maanden na het slotapplaus van afgelopen Oranjeconcert zijn voorbij gevlogen. Nadat Euphonia afgelopen oktober met de gehele vereniging haar 90-jarige jubileum heeft gevierd zijn de leden van Euphonia-A zich op dit moment alweer aan het voorbereiden op de 35e editie van het Oranjeconcert. Dit jaar heeft Stichting Bijzondere Concerten Stellingwerven samen met Christelijke Brassband Euphonia Wolvega zangeres en cabaretière Karin Bloemen vast weten te leggen. Een opvallende verschijning met haar extravagante jurken, prachtige liedjes en bruisende optredens. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal.

Op dit moment trekt Karin Bloemen langs de Nederlandse theaters met de voorstelling ‘Volle bloei’. Om ook talent in de knop tot volle bloei te laten komen, geeft Karin in elke voorstelling een lokaal talent de mogelijkheid om een nummer te komen zingen.

De presentatie ligt deze editie wederom in handen van de veelzijdige Paul Passchier uit Munnekeburen. Paul studeerde in 1995 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op het hoofdvak zang (jazz). Meteen daarna stond hij in de grote Van den Ende musical ‘My Fair Lady’, met onder andere Paul van Vliet, Piet Bambergen en Vera Mann. Na een aantal jaren in grote producties te hebben gestaan, ging Paul aan de slag als freelance zanger/tekstschrijver/presentator.

Paul vertaalde/bewerkte sindsdien duizenden kinderliedjes voor Sesamstraat, Bob de Bouwer, Disney, Dreamworks en Fox.

Euphonia-A staat sinds 2009 onder leiding van Syde van der Ploeg. Na afloop van dit Oranjeconcert nemen Syde en Euphonia-A afscheid van elkaar. Het orkest kijkt terug op een prachtige periode waarin er een aantal mooie prestaties zijn behaald op o.a. de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de Dutch Open Brassband Championchips en Rastede. Daarnaast zijn er onder leiding van Syde prachtige concerten gegeven waaronder het jubileumconcert van afgelopen oktober en vele Kerst- en Oranjeconcerten.

Zoals u kunt lezen belooft ook de 35e editie met Karin Bloemen, presentator Paul Passchier en Brassband Euphonia Wolvega -voor de laatste keer onder leiding van Syde van der Ploeg-, een waar spektakel te worden. Of u nu al vaker te gast bent geweest op het Oranjeconcert of het misschien de allereerste keer gaat worden; laat u verrassen en geniet!!

Het Oranjeconcert vindt plaats in sporthal “De Olde Steense” dat voor deze avond wordt omgebouwd tot een concertzaal. Het concert begint om 20.00 uur.
De kaartverkoop voor het Oranjeconcert start in de eerste week van april bij The Readshop Zwikstra, Primera, via de leden van Euphonia en uiteraard via de website;
www. euphoniawolvega.nl.

Toegangskaarten:
In de voorverkoop: € 15,00 per stuk
Aan de kassa: € 17,50 per stuk

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Een opa om in te lijsten verstopte zijn bier in de postoel.
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.