Datum: 25-03-2019 - 07:30
15
me
'18
Vernieuwing fietspad langs de Linde gestart
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Vernieuwing fietspad langs de Linde gestart

Deze week is gestart met de werkzaamheden om het fietspad langs de Linde te verbeteren. Het fietspad wordt vernieuwd en verbreed. Eerst wordt het Stroomkantpad aangepakt. Dit is het deel vanaf de Steenwijkerweg tot aan de Sasweg. Dit deel van het...

fietspad is sinds deze week tot aan medio juli niet toegankelijk, maar er is een omleidingsroute.
Fietsers kunnen via de Nijksweg naar de Sasbrug fietsen en daar hun route langs de Linde vervolgen. Aannemersbedrijf A. Faber uit Bolsward voert de werkzaamheden uit.
Planning en omleidingen
Om het fietspad met hulp van omleidingsroutes zo goed mogelijk toegankelijk te houden, zijn de werkzaamheden opgeknipt in drie fases. De omleidingsroutes zijn zorgvuldig gekozen om het populaire fietsgebied en paviljoen Driewegsluis in het fietsseizoen bereikbaar te houden.
 Fase 1: Stroomkantpad – omleiding via Nijksweg – verwachte duur tot ongeveer medio juli.
 Fase 2: Gapenburg (Sasbrug tot Merriemaden) – omleidingen via Meenthe of Oldemarkt – verwachte duur van medio juli tot medio oktober.
 Fase 3: Merriemaden tot Driewegsluis – verwachte uitvoering voorjaar 2019.
Fase 3 wordt zoveel mogelijk buiten het fietsseizoen uitgevoerd. Hierbij is namelijk een langere omleidingsroute naar de Driewegsluis nodig. De totale werkzaamheden zijn voor 1 mei 2019 afgerond.
Volg de werkzaamheden online
Op de website van de gemeente Weststellingwerf kunt u de werkzaamheden volgen. Ook staan hier kaarten met de omleidingsroutes op.
Waarom verbeteren we het fietspad nu?
Het fietspad langs de Linde is aan verbetering toe. Het pad ligt op een dijk van het Wetterskip. Die dijk doet dienst als waterkering. Dat betekent dat in het stormseizoen (oktober-maart) geen ingrijpende werkzaamheden mogen plaatsvinden op de dijk. Daardoor zijn wij eraan gebonden om de meeste werkzaamheden in het fietsseizoen uit te voeren.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd