Datum: 25-03-2019 - 07:34
15
me
'18
Zeventien tuinen geopend op ‘Dag van de theetuin’
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Zeventien tuinen geopend op ‘Dag van de theetuin’

Aanstaande zondag 20 mei zijn er een recordaantal van zeventien verschillende theetuinen open voor het publiek. Tijdens de derde editie zijn er een aantal nieuwe theetuinen bijgekomen. Tuinieren is populair in Noordwest-Friesland en steeds meer mensen doen de...

theetuinenroute. Op deze zondag is het publiek welkom tussen 11:00 en 18:00 uur.
Oases van groen in het Waddenlandschap
Steeds meer wandel- en fietstoeristen op het platteland waarderen de hoeveelheid theetuinen.  Ze zorgen in een landelijke omgeving voor afstapmogelijkheden voor bijvoorbeeld een toiletbezoek of om wat te eten. Het bijzondere van de theetuinen in Noordwest Friesland is dat het vruchtbare karakter van de oude zeebodem volop te zien en te genieten is. Eigenaren houden rekening met streekeigenproducten zoals fruit, sappen en banket. Ook is er meestal aandacht voor insecten, vlinders, nachtdieren of dieren die vallen onder het Fryske Ras. In de route is rekening gehouden met de eigenheid van iedere tuin en de gastvrijheid van de eigenaar.

Deelnemende theetuinen
Nieuwe theetuinen in de route zijn: Kleine-Lijn in Blije, De Arrestant in Wergea, De Tsjettel in Winsum en Minicamping en theetuin De Dille in Easterwierrum.
De andere theetuinen die meedoen zijn:
De Jacobshoeve in Sint Jacobiparochie, Theetuin It Noflik Stee in Zweins, de Túnmanswente in Koarnjum, De Lytse Teetún in Ferwert,  Theetuin De Gauwe Krakeling in Winsum, Theecafé A&M Lifestyle in Easterein, De Aerden Plaats in Oudebildtzijl, Dekema State in Jelsum, Nauta's Botenverhuur & Theetuin in Hitzum, Theetuin Slappeterp, Koffie- en theeschenkerij Bartlehiem en de Brinkhoeve in Wier.

Op de locaties zijn routekaartjes aanwezig. Adressen zijn te vinden op www.oudezee.nl/theetuinen

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd