Datum: 25-03-2019 - 07:38
16
me
'18
Frans Kloosterman stopt als wethouder Weststellingwerf
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Frans Kloosterman stopt als wethouder Weststellingwerf

BOIJL – Frans Kloosterman uit Boijl heeft besloten om niet verder te gaan als wethouder voor het CDA in Weststellingwerf. De verandering en reuring die de verkiezingen en het verloop van het vormen van een nieuw college zijn ontstaan, hebben hem tot...

dit besluit doen komen. Kloosterman stopt pas als het nieuwe college aantreed, maar doet vervolgens een stap terug. Het besluit is na lang beraad en gesprekken met partijgenoten en zijn gezin genomen. De inwoner van Boijl ging als lijsttrekker van het CDA de verkiezingen in, ook met het doel om zijn werk als wethouder door te zetten. Volgens de bestuurder is er echter een nieuwe werkelijkheid ontstaan. Het politieke klimaat in Weststellingwerf is door de verkiezingsuitslag en de coalitievorming enorm veranderd en daarin ziet hij voor zichzelf geen rol weggelegd.

,,Voor mij is dit daarom toch ook wel een moment van bezinning over hoe een positie te kiezen in het huidige politieke klimaat”, geeft Kloosterman in een persverklaring aan, ,,Ik mag terugkijken op vier mooie jaren als wethouder binnen de gemeente Weststellingwerf. Als een open mens die verbindingen legt, en gaat voor het maatschappelijk meest gewenste resultaat, met als belangrijke persoonlijke kernwaarde integriteit, kost het mij nu veel moeite om mijn conclusie te trekken. Maar het lijkt voor mij en onze samenleving op dit moment het beste besluit om niet door te gaan met mijn werk als wethouder.”

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd