Datum: 25-05-2019 - 04:09
10
jun
'18
Nostalgische brandweerdeur oude kazerne blijft bewaard
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Nostalgische brandweerdeur oude kazerne blijft bewaard

WOLVEGA – Afgelopen woensdag hebben een paar sterke brandweermannen speciaal vrijgenomen om de laatste oude brandweerdeur uit de oude brandweerkazerne te redden om vervolgens naar de nieuwe kazerne over te brengen. Dat ging...

niet zomaar. De deuren wegen minstens 500 kilo per stuk.
Samen met Hetebrij Bouw, die de nieuwe puien heeft geplaatst, werden de deuren gehesen. Aan de oude brandweerdeuren hebben veel brandweerlieden nog veel bijzondere herinneringen. Hoe mooi is het dat een stukje geschiedenis bewaard mag blijven. Maar ook bij het, sinds een jaar gevestigde bedrijf Brrand, zien mensen nog veel terug van de brandweertijd. Zo liggen er brandweerslangen als plint door het hele gebouw en sparen ze oude brandweerhelmen. Dus wie die heeft en ze een mooi plekje wil geven, is van harte uitgenodigd ze te doneren.

Begin jaren 50 werd er een nieuwe brandweerkazerne tegenover het station gebouwd. Een karakteristiek pand waar veel actviteit was. Na jaren trouwe dienst verkocht de gemeente het pand waarna het ongeveer 10 jaar heeft leeg gestaan tijdens de crisis.
Sinds een jaar vliegen de vonken er weer vanaf met het nieuwe creatieve bedrijf Brrand. Brrand is een co-creatie tussen twee bedrijven. Rob Rotgers Fotografie fotografeert al 15 jaar voor o.a. het bedrijfsleven, reclamefotografie voor websites en brochures. De grote studio leent zich ook uitstekend voor familieshoots en portretten. Natuurlijk ontbreekt ook de bruidsfotografie niet. De bedrijven vullen elkaar heel goed aan want Beeldende Zaken heeft hier alle faciliteiten om beeld en tekst samen te voegen. Zo maakt zij ook al ruim 15 jaar  logo’s, brochures, advertenties, websites en drukwerk voor bedrijven, overheid en onderwijs. Samen noemen ze het pand Brrand en is het ook de plek waar je voor pasfoto’s terecht kunt en waar cursussen en workshops op het gebeid van Fotografie, Handlettering en Schilderen/tekenen worden gegeven.
En bij een bedrijf waar zoveel te zien is, zoals bijzondere materialen voor wanddecoratie waar je foto op kunt laten afdrukken, is het natuurlijk mooi dat er etalageruimte en licht is. De puien zullen het pand nieuw elan geven en dat past natuurlijk bij een vlammend bedrijf als Brrand.

Foto: Rob Rotgers

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd