Datum: 15-10-2018 - 19:47
11
jun
'18
Vijf hectare grasland wordt omgebouwd tot Zonnepark.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Vijf hectare grasland wordt omgebouwd tot Zonnepark.

NOORDWOLDE - De werkzaamheden aan het Zonnepark in Noordwolde liggen goed op schema. De afgelopen weken wordt er met 14 personen van drie nationaliteiten hard gewerkt om het zonnepark voor half jullie klaar te krijgen.
Nog één keer kon er...

met tractor worden gehooid, daarna werd er een hekwerk om het zonnepark geplaatst, en werden er 1200 palen in de grond geheid waar het ijzerwerk aan vast wordt gemonteerd, dan kunnen de ruim 14000 zonnepalen worden geplaatst, dat levert een stroom voor 1200 huishoudens. Ongeveer de helft van het zonnepark liggen de zonnepanelen er al op en zijn klaar om aangesloten te worden.
Er wordt gewerkt van s 'morgens 7 uur tot s 'avonds 19,00 uur om deze klus klaar te krijgen voor half juli, want dan moet op het terrein van Rensport alles weg wezen, om het terrein klaar te kunnen maken voor de komende ONK grasbaanraces op 29 juli.
Voorheen werd ook op het naast gelegen land waar nu de zonnepanelen staan een stuk gebruikt voor rennerskwartier maar dat kan nu niet meer, dus Rensport moet nu op eigen terrein elke vierkante meter benutten voor het rennerskwartier om de rijders te kunnen plaatsen, ook kunnen nu de aanwijzingsborden van gratis parkeren langs de baan de container in.
Het terrein wordt bewaakt door diverse camera’s.
Contact persoon; Peter Dekkinga verteld in het filmpje wat er allemaal gebeurd.

Foto en video: Henk Diever

Meest populair

  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Halloween griezelen en gillen bij Jumbo de Jong.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Zomertijd: komkommertijd