Datum: 25-05-2019 - 03:55
13
jun
'18
Onderneming TONN onderscheiden met het Groene Lintje 2018
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Onderneming TONN onderscheiden met het Groene Lintje 2018

In het kader van Wereld Milieu Dag werden drie genomineerden in het zonnetje gezet met bloemen en een oorkonde en reikte Gertrud van Leeuwen namens GroenLinks Weststellingwerf het Groene Lintje 2018 uit aan Alain Schievink van TONN, een kleine...

duurzame onderneming gehuisvest in het stationsgebouw in Wolvega.
Deze feestelijke onderscheiding vond plaats bij de winnaar van vorig jaar, Kringloopwinkel Wolvega van de familie Boels op 8 juni j. l., onder muzikale begeleiding van Bos-Folk.

Namens de jury citeerde Gertrud van Leeuwen uit het juryrapport:
“TONN biedt oplossingen voor groene parkeerplaatsen, half verhardingen, paddocks en rotvrije weidepalen van gerecycled plastic. Ook zijn deze producten weer recyclebaar. Een mooi voorbeeld van circulaire economie. Voor de grastegels is geen verharde ondergrond nodig en kunnen bijvoorbeeld boomwortels blijven zitten. - Als mensheid verstikken wij de huid van de aarde met beton en andere vormen van bestrating. Langzaamaan worden de gevolgen onder- en bovengronds zichtbaar: snel afnemende biodiversiteit, wateroverlast en temperatuurstijging- : aldus Alain en Liesbeth Schievink van TONN.
Ook medewerker Jannie de Haan (met bloemen op de foto) spreekt enthousiast over het zoeken naar creatieve oplossingen voor hun klanten.

TONN verdient het Groene Lintje 2018 omdat zij vol passie, op een bijzondere wijze alle aspecten van duurzaamheid met elkaar verbinden. De jury prijst de bedrijfsfilosofie van TONN, die als kleine innovatieve onderneming enkele jaren geleden is gestart, inmiddels door het hele land werkt en met haar duurzame producten veel impact heeft met een hele praktische uitwerking.
Groen, sociaal en verantwoord maatschappelijk ondernemen en duurzaam handelen voor een betere wereld.”

Uit de inzendingen koos de jury drie genomineerden die in het zonnetje werden gezet.
De andere twee genomineerden waren:
Jeugdvogelwacht Oldeholtpade en Omstreken (op de foto Peter de Vries en Jelle Delfsma) en
Natuurreporter /Columnist Philip Zeinstra van de krant Stellingwerf.

“Grote waardering heeft de jury voor de enorme inzet waarmee vrijwilligers van de Vogelwacht Oldeholtpade en Omstreken zich al vele jaren inzetten voor behoud van  een evenwichtige en meer gevarieerde vogelstand én de wijze waarop zij de jeugd hierbij actief betrekken en creatieve activiteiten en excursies bedenken en organiseren. De jury is van mening dat de vogelwachters van Oldeholtpade e.o. dit met heel veel passie doen, waardoor zij een enorme bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De wijze waarop de jeugd hierbij betrokken wordt heeft grote gevolgen, want het is bekend dat wanneer je op jonge leeftijd een natuurbeleving meemaakt dit een positieve impact heeft op de rest van je leven.”  

“De jury spreekt haar lof uit over het doorzettingsvermogen van Philip Zeinstra, die als gepensioneerd biologie- natuur- en scheikundeleraar, al vele jaren uitgebreide natuurcolumns schrijft, geïllustreerd met prachtige foto’s, voor de lokale krant Stellingwerf. Bewustwording en het bevorderen van biodiversiteit lopen als een rode draad door de reportages over planten, vogels, vlinders, insecten, paddenstoelen en ander levend goed. Reportages die meestal gebaseerd zijn op zijn eigen waarnemingen. Philip Zeinstra is een bevlogen natuurmens. Zijn werk is een prachtige weergave van zijn ontdekkingen in de natuur in onze directe leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties.”

GroenLinks Weststellingwerf reikt jaarlijks het Groene Lintje uit aan particulieren, maatschappelijke organisaties en bedrijven die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan diegenen die dat ook belangrijk vinden.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd