Datum: 03-08-2020 - 16:23
26
jun
'18
13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.

OOSTERSTREEK - 13e editie Oldtimers toertocht Oosterstreek startte vanaf een andere locatie om kosten te besparen, deze keer niet meer vanaf het weiland aan het Stienpad maar vanaf het Schoolplein, en kon het dorpshuis worden gebruik om...

te inschrijven en voor een hapje en een drankje. Niet alle 90 tractoren konden worden geplaats op het schoolplein maar er kon ook gebruik worden gemaakt van een deel van de Schoolstraat en rond het dorpshuis.
Rond 10.30 uur was de start en begonnen de 90 deelnemers in één lang lint van tractoren aan de toertocht van 45 km richting (zuid oost Friesland) door de bosrijke omgeving van Het Drents Friesewold en door de aanliggende dorpen.
De publiekstrekkers deze keer de tandem tractor zonder voorwielen.
Na de pauze stop met lunch werd de toertocht voortgezet, weer richting de finish waar in het dorpshuis nog even werd nagepraat werd over deze toertocht, ook de twee deelnemers die kampeerden bij Camping Rotandorp waren vol lof over deze toertocht, en vertellen in het filmpje de ervaringen over deze toertocht met een complement voor de organisatie.
 
Foto en video: Henk Diever

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019