Datum: 16-02-2019 - 19:21
11
jul
'18
Elfwegentocht 2018, Weststellingwerf doet mee!
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Elfwegentocht 2018, Weststellingwerf doet mee!

Friesland staat in het teken van de Elfwegentocht. In de hele provincie reizen we tot en met zaterdag zoveel mogelijk zonder fossiele brandstof. Ook de gemeente Weststellingwerf doet mee.
Een grote banner van...

4.00 bij 5.00 meter laat een aantal duurzame ontwikkelingen in Weststellingwerf zien. De banner staat gedurende de Elfwegentocht op verschillende opvallende plekken in Wolvega.
Elfvaarwegentocht
Tijdens de Elfwegentocht staat er van 1 tot en met 14 juli elke dag een thema centraal. Donderdag 12 juli is dat de Elfvaarwegentocht. Een stoet van duurzame vaartuigen vaart die dag vanuit Ossenzijl via De Lende bij de Driewegsluis onze gemeente binnen op weg naar het Tjeukemeer. Leerlingen van het Linde College varen mee met hun eigengemaakte solarboot en roeiers van roeivereniging Skylla in Wolvega doen mee. De Driewegsluis is een prachtig punt om deze vaartocht te bekijken.
Wereldrecord elektrisch laden
Vrijdagmiddag 13 juli komt vanuit Zuid-Holland een stoet elektrische auto’s naar Wolvega om het wereldrecord elektrisch opladen te verbreken. Dit gebeurt bij Home Center.
Gemeente Weststellingwerf heeft samen met ondernemers activiteiten bedacht om de deelnemers uit Zuid-Holland te laten zien wat wij in huis hebben. Burgemeester André van de Nadort is bij de wereldrecordpoging aanwezig: “Het is geweldig dat deze bijzondere recordpoging in onze gemeente plaatsvindt. Home Center beschikt over meer dan 70 laadpalen, wat een reclame voor onze gemeente! Andere ondernemers slaan de handen ineen om hier een feestje van te maken, dat is een pluim waard.”. Onder andere een wagen met grote houten wolven trekt daarbij de aandacht.
Parade en André Kuipers
Zaterdag is de slotdag van de Elfwegentocht met een parade van fossielvrije voertuigen. Gemeente Weststellingwerf schafte begin dit jaar twee elektrische dienstauto´s aan en deze rijden mee in de parade. Voorafgaand aan de parade is er een symposium met astronaut André Kuipers als gastspreker. De gemeente heeft een aantal kaarten voor dit symposium gekocht die als relatiegeschenk onder ondernemers worden verdeeld.
NOS Journaal
Elke dag zendt NPO 2 ’s avonds na Nieuwsuur een verslag uit van de Elfwegentocht. We streven er met de ondernemers naar om bij de evenementen op donderdag en vrijdag Weststellingwerf positief in dit Elfwegen-journaal naar voren te laten komen.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega