Datum: 21-08-2019 - 03:27
21
sep
'18
Buurtsportwerk breidt uit
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Buurtsportwerk breidt uit

Buurtsportwerk groeit. Alle schoolbesturen in Weststellingwerf zijn nu partner van Buurtsportwerk. In 2018 zijn Stichting Matthijsje, De Tjongerwerven (De Adelaar en De Wegwijzer), Catent (Fredericusschool), Bisschop Möller Stichting (Sint Franciscusschool en...

Mgr. Scholtensschool) aangesloten. Door deze mooie uitbreiding tekenden alle partners op 18 september de samenwerkingsovereenkomst.
Buurtsportwerk is al sinds 2014 actief in Weststellingwerf. Het was altijd een samenwerking tussen de gemeente, Timpaan Welzijn, Stichting Comprix, Linde College, Terra Wolvega en Sport Fryslân.
Wethouder Sport Jack Jongebloed die aan sport de komende bestuursperiode een extra impuls wil geven: “Buurtsportwerk is ondertussen een begrip in Weststellingwerf en heeft een belangrijke functie die geheel in onze ambitie past om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. Ik ben erg blij dat nieuwe partners zich bij ons hebben aangesloten."
Waarvoor staat Buurtsportwerk?
Buurtsportwerk stimuleert inwoners aan sport en beweging te doen. Zo helpen buurtsportcoaches de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te verbeteren. Ze werken samen met scholen en kinderopvang aan een beter en uitgebreider aanbod van activiteiten binnen de na-en tussenschoolse opvang. Daarnaast ondersteunt Buurtsportwerk sportverenigingen en enthousiasmeert minder actieve inwoners om meer te bewegen.
Wilt u weten wat het Buurtsportwerk u te bieden heeft? Bekijk dan de website www.buurtsportweststellingwerf.nl. Op deze site vindt u ook het gemeentelijke sportaanbod in alfabetische volgorde. Op de Facebookpagina (www.facebook.com/BuurtsportWSW) is regelmatig het nieuwste aanbod te vinden.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.