Datum: 25-05-2019 - 03:57
08
okt
'18
Nieuwe vlonderbrug op Ameland in gebruik genomen door burgemeester Van Klaveren en voorzitter Van der Meer van It Fryske Gea
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Nieuwe vlonderbrug op Ameland in gebruik genomen door burgemeester Van Klaveren en voorzitter Van der Meer van It Fryske Gea

Op vrijdag 5 oktober is door Gerard van Klaveren, burgemeester van Ameland en mr. Arjen van der Meer, voorzitter van It Fryske Gea een nieuwe vlonderbrug in een duinvallei op Ameland in gebruik genomen. De oude vlonderbrug was niet meer...

betrouwbaar en moest dus worden vervangen. De realisatie van het nieuwe bouwwerk werd mogelijk door een bijdrage van Stichting Ynnatura en diverse andere organisaties.

Ameland kent een paar geheimen. Eén daarvan is de vallei van It Fryske Gea bij het einde van de Stuifdijk vlak achter de Noordzeeduinen. Het zoute zeewater dat ’s winters bij storm de vallei instroomt, zorgt ervoor dat de unieke biodiversiteit hier aanwezig, wordt gehandhaafd.
Maar de vallei heeft ook een probleempje: het water in de vallei onderbreekt een wandelpad naar de duinen. Om het gebied toch begaanbaar te maken, had It Fryske Gea in 2005 een vlonderbrug aangelegd. Nu, dertien jaar later, was deze brug niet meer betrouwbaar genoeg voor gebruik door wandelaars. Een nieuwe vlonderbrug was daarom noodzakelijk.

Burgemeester Gerard van Klaveren zette vrijdagmiddag 5 oktober samen met voorzitter Arjen van der Meer van It Fryske Gea de eerste stappen op de nieuwe solide vlonderbrug. Daarna volgde een gezelschap bestaande uit donateurs van de stichting “Ynnatura, bedrijven voor It Fryske Gea” die een groot deel van de realisatie financieel mogelijk had gemaakt en deze middag een bezoek aan het eiland maakte.
Naast genoemde stichting is voor de realisatie van de vlonderbrug financiële steun ontvangen van Coöperatiefonds Rabobank NOF, de Hedwig Carolina Stichting, Ventura Systems Bolsward en de ANWB.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd