Datum: 16-12-2018 - 03:06
10
okt
'18
Schoenmakers live aan de leest bij Van der Gang Dokkum
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Schoenmakers live aan de leest bij Van der Gang Dokkum

De Greve schoenmaker en de Greve kleurspecialist komen zaterdag 13 oktober op bezoek bij Van der Gang in Dokkum. Tijdens deze dag is 'live' te zien hoe schoenen met de hand gemaakt en ingekleurd worden. “Een bijzondere combinatie van...

ambacht en luxe”, aldus Jan Michiel van der Gang. “De geklede herenschoen speelt een steeds belangrijkere rol in het modebeeld van vandaag”, vertelt Van der Gang. “Niet alleen moet de schoen aan alle comfort- en kwaliteitseisen voldoen, hij kan en mag ook een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid en de ‘mood’ waarin je je bevindt. Greve biedt de mogelijkheid om precies die schoen samen te stellen, die aansluit op die wensen.”
De schoenmakers nemen tijdens dit maat- en kleurevent verschillende collecties schoenen mee naar Dokkum, die besteld kunnen worden met een combinatie van model, breedte, materiaal, zool en kleur naar keus. Het zetten van initialen of een speciale datum is een mogelijkheid om de persoonlijke keuze te benadrukken. Van der Gang: “Dat Greve bij ons in de winkel schoenen komt maken in inkleuren, dat is bijzonder. Hoewel schoenmaken een echt ambacht is, is dat steeds minder zichtbaar voor publiek. Greve weet bovendien het ambacht perfect te laten aansluiten op een stukje luxe als het aanbrengen van persoonlijkheid in een schoen.”
Speciaal voor deze dag biedt Van der Gang de Greve maatwerkschoenen aan inclusief een waardebon voor gratis revisie t.w.v. 140,- voor wanneer de schoenen daar aan toe zijn.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Een opa om in te lijsten verstopte zijn bier in de postoel.
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.