Datum: 23-07-2019 - 09:36
06
dec
'18
Spanning bij damclub TOG
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Spanning bij damclub TOG

De onderlinge competitie van TOG is halverwege. De  verschillen aan de top zijn minimaal. Klaas Mondria, Ulbe Koopman en Aan Bergsma hebben alle drie 11 punten. Bergsma heeft echter één wedstrijd minder gespeeld. Ad Teeuw
heeft ook een...

wedstrijd minder gespeeld en kan ook op 11 punten komen. De belangrijkste wedstrijd in deze ronde was die tussen Koopman en Mondria. Koopman had steeds een positioneel overwicht, maar overzag een damzet van Mondria.
Dat was echter niet genoeg voor de winst. Remise derhalve. Bergsma had een gemakkelijke avond tegen Ysbrand Walstra, die al vroeg een fout maakte. Toen hij nogmaals in de fout ging, gaf hij zich gewonnen. De partij tussen Klaas Jan Mook en Jaap Hennipman ging gelijk op. Geen van beiden wist voordeel te behalen met als resultaat een gelijk spel.
In de tweede klasse werden vier partijen gespeeld. Fokke de Groot en Berend Ruiter waren aan elkaar gewaagd. Beide heren hielden elkaar tot de laatste zet in evenwicht, remise dus. Riekele Snijder speelde tegen Johan Wietsma. Wietsma kwam door een slagzet op dam en kon twee punten bijschrijven.
Sjaak v.d. Berg en Popke Jonker speelden een mooie en spannende partij, die in remise eindigde. Jan Eize Hofstee was te sterk voor nieuwkomer Dirk Kruitbosch.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.