Datum: 18-06-2019 - 03:18
07
jan
'19
Filmhuis Noordwolde draait 1 februari 2019 KLANKEN VAN OORSPRONG
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Filmhuis Noordwolde draait 1 februari 2019 KLANKEN VAN OORSPRONG

Een met liefde gemaakte muzikale documentaire van Hetty Naaijkens-Retel Helmrich over de invloed van de Indo-rock op de Nederlandse popmuziek tot 1962. De tijd waarvan de wat ouderen liefhebbers de muziek nog zo mee kunnen zingen. Het verhaal van...

diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die na de oorlog gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als 'The Tielman Brothers' en ‘The Blue Diamonds’ direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar rock-'n-rollmuziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Overbekend en geliefd waren zij. Hun liedjes zijn in het geheugen gegrift bij de oudere liefhebbers van die muziek.”Brandend zand en een verloren land”, “Ramona” etc.
Klanken van Oorsprong is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit. De film is het verhaal van jongeren die zich in Indonesië Nederlanders voelden (en werden verdreven) maar in Nederland plots als ‘buitenlanders’ golden. Hun rock-’n-roll bracht acceptatie, in elk geval door leeftijdgenoten.

Trouw: “Het mooist en ontroerendst zijn de archiefopnamen en de verhalen van enkele oude Indorockers zelf.”

Aanvang 20.00 uur in Filmhuis Noordwolde, Hoofdstraat Oost 34A in Noordwolde.
Entree € 7,50, vijfstrippenkaart € 32,50 (€ 6,50 per film). De film duurt één uur en vijftig minuten.
Reserveren aanbevolen via www.filmhuisnoordwolde.nl

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd