Datum: 21-08-2019 - 03:14
09
feb
'19
Under de Toer: blijvend aandenken aan 31 unieke projecten
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Under de Toer: blijvend aandenken aan 31 unieke projecten

Donderdag 14 februari aanstaande vindt in de Grote Kerk in Leeuwarden de presentatie plaats van het boek Under de Toer. Deze Noordboek-uitgave is een eerbetoon aan de 31 bijzondere kunst- en mienskipsprojecten die onder de paraplu van...

Under de Toer plaatsvonden in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.
Het team van Under de Toer vroeg twee kunstenaars vanuit hun eigen discipline te reageren op alle manifestaties en hun persoonlijke ervaringen voor dit boek vast te leggen.
Fotografe Heleen Haijtema maakte naar aanleiding van elk project een foto die voor haar het beste de essentie van de manifestatie weergaf, schrijver Bouke Oldenhof vertelde alle verhalen waarop de Under de Toer-manifestaties zijn geïnspireerd opnieuw en op eigen wijze. Daarnaast laat het boek zien wat de voorstellingen hebben losgemaakt in de dorpen. Het is een ode aan de kracht van verhalen én van de mienskip.
Heleen Haijtema (Wergea, 1980) is beeldmaker in fotografie, film en alles wat daartussen zit. Haar beelden bevinden zich op het snijvlak van geënsceneerde fotografie en toeval en ze experimenteert met zowel stilstaand als bewegend beeld. Haijtema werkt zowel autonoom als in opdracht, onder meer voor het Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en Leeuwarden-Fryslân 2018.
Bouke Oldenhof (Steenwijkerwold, 1957) is toneelschrijver. Hij studeerde Nederlands, Fries en Theaterwetenschap. Hij was een van de initiatiefnemers van Under de Toer. Oldenhofs werk werd onder meer gespeeld door het Theater van het Oosten, Gnaffel, De Citadel en Het Zuidelijke Toneel.
In 2019 verscheen zijn bundeling Fan libben en dea, met drie recente toneelstukken.
Under de Toer is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Noordboek
ISBN: 978 90 5615 495 0
ILLUSTRATIES: ja
UITVOERING: gebonden
PAGINA’S: 272
NUR: 675 / 521
PRIJS: € 25,00

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.