Datum: 28-01-2022 - 06:18
11
mrt
'19
UDIROS Outdoor atlete Claudette Ritsema wint in Kootstertille
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

UDIROS Outdoor atlete Claudette Ritsema wint in Kootstertille

KOOTSTERTILLE - Maart roert zijn staart, ook tijdens de Stertil survivalrun in Kootstertille. Onder onstuimig voorjaarsweer met regen, wind en zelfs verderop de dag natte sneeuw ging een grote groep atleten van UDIROS Outdoor van start in...

Kootstertille. Met 1.500 deelnemers verdeeld over 12 categorieën is Kootstertille een van de grotere survivalruns in Noord-Nederland. En ook dit jaar weer succes voor de atleten van UDIROS Outdoor.

Claudette Ritsema wint opnieuw
In de jongste categorie JSC-D (8/9 jaar) liep Claudette Ritsema een ijzersterke wedstrijd. In een veld van 25 deelnemers werd zij met een grote voorsprong eerste in deze categorie bij de meisjes. Met een voorsprong van meer dan twee minuten op haar concurrenten liet ze zien dat ze bij de toppers hoort. Het was na Boerakker haar tweede overwinning van het siezoen. In de categorie JSC-C (10-11 jaar) liepen Jilles de Jong en Solène Ritsema goed mee. Solène pakte zelfs haar beste resultaat van het seizoen met een 12e plaats in een sterk deelnemersveld. Fèra de Vries liep in de categorie JSC-B (12-14 jaar) naar plek 8. Huib van der Veur, trainend bij zowel Pauwenburg als UDIROS Outdoor pakte in de categorie JSC-A (15-17 jaar) een 10e plek.

Podium voor Ydo de Vries
Ydo de Vries is al langere tijd in vorm en bewees dat ook weer in Kootstertille met een derde plaats, wederom op het podium dus. Werner Valk was tevreden met een 8ste plaats in de MSR, de middellange survivalrun over 12 kilometer. Helaas moesten Wouter Keuning en Robin Kamperveen verstek laten gaan, zij waren nog niet hersteld van een fikse griep.

Onstuimig weer
Ook bij de recreanten werden grenzen verlegd. Klaas Schippers volbracht wederom de run in een prima tijd, net als Johannes Benedictus Tijdens de run werd de omstandigheden slechter en slechter, waardoor een groot aantal deelnemers zijn uitgestapt. Bij de jeugd waren de doorzetters Jarno Hes, Jelger Benedictus, Hidde Deelstra en Wout Sonneveld. De kou en regen trotserend kwamen zij vlak bij elkaar binnen.  

UDIROS Outdoor on tour
Voor veel atleten van UDIROS Outdoor komt er een drukke periode aan met survivalruns in Zeist en Bathmen, waar de nodige punten zijn te behalen voor de verschillende klassementen. In Bathmen zal de club aan de start staan met een grote groep jeugdatleten, die ook als groep het parcours gaan afleggen. Dit initiatief wordt vanuit de club genomen, om ook de beginnende jeugdleden onder begeleiding van de trainers en ervaren jeugdleden kennis te laten maken met wedstrijdruns. Naast Bathmen gaat de club ook naar Zwolle en Boerakker. Dennis Kamperveen, als bestuurslid en trainer verantwoordelijk: ‘Het is prachtig om dit met elkaar te doen, ‘on tour met UDIROS Outdoor!'. En het enthousiasme is groot, we gaan al met naar meerdere groepen op weg naar Bathmen’.  

Foto’s:
- Claudette Ritsema in actie
- Ydo de Vries op het podium

{gallery}10948{/gallery}

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019