Datum: 28-01-2022 - 06:57
14
mrt
'19
Hoe mensen Parkinson beleven?
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Hoe mensen Parkinson beleven?

Parkinson Café Meppel-Steenwijkerland e.o. organiseert 24 april 2019 een bijeenkomst in Isala Diaconessenhuis te Meppel. Het onderwerp is: Mentale kwetsbaarheid bij Parkinson. De psycholoog drs. A. Nouws verzorgt een presentatie...

over dit thema. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 3 april 2019. Aanmelden is verplicht, wij hebben voor max 100 mensen plek.
Inloop:19.00 uur we starten om 19.30 duurt tot ongeveer 21.00 uur
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of via telefoonnummer: 0622453504
De spreker  van deze middag publiceerde het boek “Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen”. Het gaat over hoe mensen Parkinson beleven. Dit boek is inmiddels een bestseller, en  is ook van belang voor buitenstaanders die denken dat Parkinson vooral een lichamelijke aandoening is. Naast de opvallende lichamelijke klachten zoals tremor en stijfheid, zijn er mentale aspecten die minstens even belangrijk zijn. De ziekte heeft vergaande  gevolgen voor denken, mentale vaardigheden, initiatief,  gevoelsleven en stemming. Alles bijeen heeft dit veel impact op het leven van patiënten en hun naasten. Ad Nouws kan hierover veel vertellen vanuit zijn rijke beroepservaring waarin  Parkinson steeds meer centraal kwam te staan. Hij richtte zich in zijn werk niet alleen op patiënten maar betrok daar ook hun partners in. Hij was bovendien vele jaren actief voor de Parkinson Vereniging Nederland. De training Parkinson, hou je aandacht erbij is onder zijn leiding ontwikkeld. Hij kan met passie vertellen over hoe patiënten de problematiek beleven en hoe dit de relatie met hun partners kan beïnvloeden.
Binnenkort verschijnt zijn 2e boek dat gaat over de Mentale Kwetsbaarheid bij Parkinson.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019