Datum: 25-05-2019 - 03:49
14
mrt
'19
Weststellingwerf ondertekent RetailDeal
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Weststellingwerf ondertekent RetailDeal

Weststellingwerf gaat samen met vastgoedeigenaren, winkeliers en inwoners werken aan een toekomstbestendig winkelcentrum in Wolvega. Vandaag ondertekende wethouder Roelof Theun Hoen in het bijzijn van staatssecretaris...

Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) een RetailDeal. Dat betekent dat Weststellingwerf voor deze klus de kennis, tools en instrumenten van de Retailagenda kan inzetten.
Weststellingwerf ondertekende de RetailDeal tijdens het Retailagenda Innovatie Festival in Roosendaal. Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Wethouder Roelof Theun Hoen: “Ons college gelooft in de kracht van Samen en Doen! Met ónze vastgoedeigenaren, winkeliers en inwoners willen we een visie ontwikkelen en komen tot een actieplan om een gezellig en toekomstbestendig winkelcentrum te realiseren. De RetailDeal helpt ons hierbij!”
Staatssecretaris Keijzer noemde het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’. Ze wees op het belang van innovatie voor de sector. Bijvoorbeeld het recent gelanceerde online platform Retail Insiders, dat actuele data, onderzoek en kennis biedt over de online en offline retail. Daarnaast nam ze heeft het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie de ‘Succesvol innoveren in winkelgebieden’; een aanprekend spoorboekje dat onder meer ingaat op de wijze waarop innovatie in een stad of winkelgebied kan worden gestimuleerd.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Zomertijd: komkommertijd