Datum: 21-08-2019 - 03:30
24
apr
'19
Graffiti in fietstunnel Oldeholtpade
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Graffiti in fietstunnel Oldeholtpade

OLDEHOLTPADE - Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Ze helpen zelf mee aan een graffiti-kunstwerk dat op de muren in de tunnel komt. Vrijdag 26 april start het...

project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed geeft om 09.30 uur het startsein.
De graffiti-artiesten maakten samen met scholieren uit Oldeholtpade al een ontwerp. Het maken van het kunstwerk duurt ongeveer een week.
Kunst voorkomt vandalisme
Veel fietsers maken gebruik van de fietstunnel. De muren zijn vaak beklad met onfrisse teksten en dat is geen visitekaartje. Inwoners van Oldeholtpade zochten zelf contact met de gemeente om hier iets aan te doen. Samen kwamen ze tot het idee om de fietstunnel te voorzien van graffiti-kunst. In andere plaatsen blijkt dat er minder vandalisme is als er een mooi kunstwerk op de muur zit.
De gemeente is blij met het initiatief. Wethouder Jack Jongebloed: “Het geeft aan hoe betrokken het dorp is bij de eigen woonomgeving en dat de inwoners zich willen inzetten om hun omgeving nog mooier te maken. Met een bijdrage uit het Dorpenfonds en door de werkzaamheden te combineren met gepland schoonmaakwerk, kunnen we meewerken aan deze wens van het dorp.“
Beide zijden van de tunnel krijgen een kunstwerk. Deze ontwerpen maakten leerlingen uit het dorp samen met graffiti-artiesten van Aerosol.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.