Datum: 21-08-2019 - 03:29
14
me
'19
Veiligheidsregio en FUMO een gelukkig paar?
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Veiligheidsregio en FUMO een gelukkig paar?

Milieudienst FUMO en de veiligheidsregio Fryslân hebben een convenant gesloten voor onbepaalde tijd, ze gaan er vanuit dat hun samenwerking de efficiëntie kan bevorderen. De grote vraag is natuurlijk of het dit...

ook zal bevorderen, en daar kun je zeker vraagtekens bij plaatsen. Wanneer je kijkt naar de FUMO dan zie je dat het algemeen bestuur in 2016 besloot tot een FUMO 2.0 die er eind 2019 zou moeten staan, inmiddels mikt men nu weer op 2023.. en ondertussen had men de prestatienormen ook al op twee punten naar beneden bijgesteld. Wordt het dan FUMO 0.0 ?
Financieel voordeel? Tot nu toe hebben gemeenten steeds meer geld voor de FUMO moeten uittrekken. Ondertussen is de doorlooptijd  van vergunningen en meldingen verhoogd, en deze extra tijd is niet onderbouwd. En gemeenten hebben kritiek op de grootte van de flexibele personeelsschil en op de hoogte van het weerstandsvermogen. Dat kost allemaal veel geld. Bij de veiligheidsregio is alles ook niet perfect, zoals je bijvoorbeeld kunt opmaken uit de te hoge kosten bij de aanschaf van brandweerwagens. Echter wanneer je het mij vraagt zal dit geen gelukkige relatie worden tussen de veiligheidsregio en de FUMO.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.