Datum: 21-08-2019 - 03:23
14
me
'19
Opening nieuwe expositie in Galerie Huis ter Heide
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Opening nieuwe expositie in Galerie Huis ter Heide

Galerie Huis ter Heide heeft haar expositie feestelijke geopend. Voor veel bezoekers is Galerie Huis ter Heide al een vertrouwd adres. Een galerie met een prettige en gastvrije uitstraling, waar men zich snel op zijn...

gemak voelt. De galerie wordt gerund door een kunstenaarscollectief bestaande uit een twaalftal kunstenaars. Iedere kunstenaar heeft een heel eigen specialisatie, hetgeen garant staat voor afwisselend, origineel en verrassend werk.
Naast  werk van de vaste collectiefleden is ook werk te zien van vier glaskunstenaars, die zijn uitgenodigd hun werk samen met het collectief te presenteren. Het betreft zowel twee- als driedimensionaal werk, van diverse materialen en stijlen. Het is gelukt u een boeiende expositie aan te bieden.
Hieronder een korte presentatie van de gastexposanten:
Henk Winkelman (Amsterdam 1957) woont in de Gelderse Achterhoek waar hij werkt als bouwkundige.  Als kunstenaar is hij autodidact. Zijn achtergrond als bouwkundige is goed terug te zien in zijn abstract werk. In zijn jeugd maakte hij kennis met de toegepaste kunst van de Amsterdamse school. Later raakte hij gefascineerd door het werk van Kandinsky. Dat vorm zonder herkenbare voorstelling zo kan aanspreken was voor hem een openbaring. Hij begon zijn loopbaan als kunstenaar met het maken van beelden in steen en brons maar gaandeweg heeft hij een sterke voorkeur voor abstracte reliëfs ontwikkeld, uitgevoerd in wit mdf. Henk Winkelman is lid van kunstenaarsnetwerk Het Web en exposeert regelmatig in galeries door het land, maar zijn werk komt ook uitstekend tot zijn recht in de natuur.

Paulien Kingma (Amersfoort, 1961) woont en werkt in Sleen. Zij bezocht zowel de Vrije Academie als de Koninklijke Academie in Den Haag. Paulien komt uit een kunstenaars familie. Paulien houdt van glas en vindt vele toepassingen hier van. Zij heeft een geheel eigen oeuvre ontwikkeld, waarbij ze verschillende technieken combineert, bijvoorbeeld collagetechnieken en inkten, afgewerkt met hars. Soms wordt iets dierbaars toegevoegd. Paulien is bekend om haar wandpanelen en tafels, maar haar werk is ook te zien in de Rolder tunnel in Assen. Paulien: ‘Glas is overal toepasbaar en belangrijk in ons leven: we kijken er doorheen, drinken eruit en het beschermt ons tegen de buitenwereld en kou.’ Haar glazen tafels hebben hun eigen verhaal.

Eline Achterhuis woont en werkt in Zwolle. Zij volgde de Academie Minerva te Groningen. Haar werk is zeer veelzijdig, evenals haar materiaalgebruik. Materialen op zich vormen een inspiratiebron voor Eline. Ze komen op haar pad, ze bewaart ze en op een dag is er een geschikte toepassing voor. De werkelijkheid is onbewust en bewust de aanleiding voor alles wat Eline maakt. Daarin spelen mensen een grote rol. Beelden vormen zich in haar hoofd. Voor haar hebben vormen een eigen zeggingskracht, ze hoeven geen daadwerkelijke verschijningsvorm te zijn zoals we die uit de werkelijkheid kennen. Hiermee geeft  Eline haar werk een extra dimensie. Ze schildert, beeldhouwt in zachte steen en hout en werkt met mixed media. Daarnaast geeft ze les in Doas, een collectief in kunst, cultuur en ambacht. Haar werk is te zien door het hele land.

Henny van Setten (Haarlem, 1951) woont en werkt in Enkhuizen. Zij is heel veelzijdig, ze heeft opleidingen in mode -en reclametekenen in haar bagage, is opgeleid bij het Amsterdams Instituut voor de Schilderkunst en heeft vervolgens middels diverse masterclasses en vooral heel veel zelf experimenteren een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat in vele galeries in binnen -en buitenland te zien is. Vanaf 2005 begon er, naast het schilderen, een interesse voor glas te ontstaan. Een pittig leerproces volgde, aangezien wat zij in gedachten had geen voorbeelden kende. In haar schilderstijl is zij vanaf 2014 een techniek gaan gebruiken, geïnspireerd door het pointillisme en divisionisme, die uitgaat van lijnen in kleur(mengingen) wat zij zelf als ‘linialisme’ betiteld.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.