Datum: 20-09-2019 - 01:52
12
jun
'19
Prokkelstage bij de politie in Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Prokkelstage bij de politie in Wolvega

WOLVEGA - In de eerste week van juni organiseerde de LFB Wolvega prokkelstage’s. LFB is een organisatie die mensen opleidt door het sterk scholingstraject om betaald aan het werk te kunnen. En om mensen met een...

licht verstandelijke beperking met hun omgeving te versterken. In de eerste week van juni zijn prikkelende ontmoetingen tussen mensen met een beperking en zonder een beperking. Een week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In de prokkelweek vinden activiteiten plaats door heel het land. Zo wel bij VWS in de Haag waar LFB Wolvega collega’s aanwezig zijn. In de gemeente Wolvega gaan ervaringsdeskundige later doormiddel van een prokkelstage bij de gemeente stagelopen bij het Wmo loket, en bij Burgemeester André van de Nadort en Wethouder Hanneke Zonderland. Vandaag was er een fantastische prokkel bij de politie in Wolvega door Marlo de Ruiter van de LFB.
Als kind droomde hij al om bij de politie te werken. Helaas is dit niet mogelijk door zijn beperking die Marlo heeft. Nu kwam dankzij de prokkelstage zijn droom uit en mocht hij een dagje meelopen met de politie in Wolvega.  Om 10 uur mocht Marlo zich melden bij het politiebureau. Marlo werd hartelijk ontvangen door Henrik. De dag werd rustig begonnen met een kopje koffie. Tijdens het kopje koffie kon Marlo al zijn vragen stellen. Over verdachten en hun rechten, wat politie in specifieke gevallen doet tot vragen over de verschillende rangen binnen de politie. Na de koffie was er een korte rondleiding door het bureau waarbij we de route volgenden die een agent neemt als hij zijn shift begint. Daarna mocht Marlo buiten de speciale vesten van de politie dragen. Hier moet nogal gewicht in hebben gezeten maar volgens Marlo zaten ze erg comfortabel. Na alle auto’s en motor van binnen en buiten te hebben gecheckt kreeg Marlo een lesje hoe je iemand in de boeien moet slaan. Dit was erg interessant en Marlo heeft ten lijve ondervonden dat het nog niet zo eenvoudig is om uit boeien te ontsnappen. Als laatst werd er nog een surveillance rondje gemaakt door Wolvega. Marlo vond het jammer dat er geen melding in de buurt was waar de politie op af moest. Wel is er een stuk over de snelweg en door Wolvega heen gereden. Tijdens de surveillance heeft Marlo laten zien waar hij werkt in Wolvega, Bij de LFB, een organisatie die mensen sterker maakt door het leer traject STERK. (Samen toewerken naar eigen regie en kracht) en stageloopt vanuit zijn Sterk programma vanuit de LFB bij de tennisbaan ATW en één ochtend bij de fietsenmaker Weerman. Ook heeft hij verteld wat zijn werkzaamheden dan zijn. Daarna was het tijd om te lunchen en Marlo benutte dat moment weer om alle collega’s te bevragen. Aan de eind van de dag kan Marlo met trots zeggen dat hij heel wat wijzer is geworden over de politie in Wolvega en dat hij zijn prokkelstage goed heeft afgerond met een prokkel certificaat.
Kortom de prokkelweek biedt de mogelijkheid om een prikkelende ontmoetingen tot stand te brengen tussen iemand met en zonder een beperking. Marlo zijn droom is uitgekomen om een dagje prokkelstage te lopen bij de politie in Wolvega waarbij hij de politie het hemd van het lijf kon vragen. Hopelijk blijft dit niet bij een keer maar is het een voorbeeld en inspiratie voor het hele jaar.
(Eigen foto)

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Voormalig Tramstation omgetoverd tot een gezellige lunchroom.
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.