Datum: 29-05-2023 - 20:46
13
jun
'19
Start Fiets4Daagse op 2 juli
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Start Fiets4Daagse op 2 juli

WOLVEGA - De Fiets 4 Daagse van Wolvega wordt dit jaar al weer voor de 45e keer georganiseerd. Dinsdag 2 juli 2019 starten de deelneemsters en deelnemers vanaf 9.00 uur vanuit Sportcentrum  De Steense in Wolvega. De deelneemsters en...

deelnemers kunnen kiezen uit de afstand 40 en 60 kilometer.

De eerste dag (dinsdag) wordt de Zevenbuurt route gefietst.
Zevenbuurt. is een buurtschap in de gemeente De Friese Meren in de Nederlandse provincie Friesland. tot 1 januari 2014 behoorde Zevenbuurt tot de gemeente Lemsterland. Zevenbuurt ligt twee kilometer ten oosten van Delfstrahuizen aan het Tjongerpad langs de noordzijde van de rivier de Tjonger.

De tweede dag (woensdag) wordt de Vlinderbuurt route gefietst.
De Vlinderbuurt is een nieuwbouwwijk aan de oostkant van Wolvega gelegen tussen de spoorlijn Wolvega - Steenwijk en de Vierbaansweg A 32 Meppel - Leeuwarden.  
Het is een natuurrijk en een waterrijk woongebied met voor de bootjes liefhebbers een ontsluiting naar de  rivier de Linde. Tevens is er een recreatie plas de Vlinderslag gelegen naast de woonwijk.
In de wijk worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd (www.lindewijk.nl) zoals een Paardenmarathon en een Prestatieloop “Rondje Lindewijk”, met de afstanden 0,5 km - 1 km - 4 km - 8 km en de 10 mijl.

De derde dag (donderdag) wordt de Molenbosch route gefietst.
Grietman mr. J. A. Willinge liet het Molenbosch tussen 1820 en 1830 aanleggen in de romantische Engelse landschapstijl. Het parkbos, eigendom van Plaatselijk Belang Oldeberkoop, is in de periode 2003-2004 opgeknapt. Daarbij bleef de oude stijl en structuur gehandhaafd. Er is achterstallig onderhoud gepleegd. De waterpartijen zijn opgeschoond en er zijn nieuwe bruggetjes geplaatst. Het noordelijke deel van het Molenbosch (Meulebos) is eigendom van het Fryske Gea. Een paar mooie lanen met majestueuze beuken geven dit deel extra cachet.

De vierde en laatste dag (vrijdag) wordt de Meenthebrug route gefietst.
Bijna iedere Fiets 4 Daagse fietsen wij over de Meenthebrug naar het mooie gebied de weerribben. Ook dit jaar gaan we dat weer doen.
De Meenthebrug ligt over het kanaal Steenwijk - Ossenzijl een druk bevaren route van en naar Friesland.
Je moet er zomers dan ook als weggebruiker vaak wachten voor de geopende brug.
Vanaf  dit punt is het dan ook een mooi startpunt voor mooie fiets- en wandelroutes.

De mogelijkheid bestaat ook om 1, 2 of 3 dagen mee te fietsen.

Door de WOW wordt dit jaar wederom een etalagewedstrijd georganiseerd.

Vanaf zaterdag 29 juni tot en met donderdag 4 juli kunt u hieraan deelnemen.
Het festiviteiten programma is zeer de moeite waard om te bezoeken en aan deel te nemen.

Zaterdag 29 juni is er een gezelligheidstocht met vragen en spelletjes georganiseerd, start vanuit sporthal “De Steense” tussen 18.00 en 19.00 uur.

Maandagavond 1 juli is er de altijd gezellige Superbingo met mooie prijzen in Zalencentrum  De Rank, aanvang 20.00 uur
Voor het beschikbaar stellen van de mooie prijzen voor de Superbingo zijn wij de winkeliers en ondernemers van Wolvega zeer dankbaar.

Dinsdagavond 2 juli is er ringsteken op de fiets om het “Kampioenschap van Wolvega” op de Splitting, aanvang 20.00 uur, aanmelden kan tussen 19.00 en 19.30 uur in de sporthal.

Woensdagavond 3 juli staat er een  gezellige cabaretavond met de vijf leden van cabaretgroep Hoe?Zo! op het programma, in Zalencentrum De Rank aanvang 20.00 uur.

Donderdag 4 juli is er een grote braderie van 15.00 tot 21.00 uur in de winkelstraat, met vanaf 19.00 uur optreden van koren op het Centrumplein.

Vrijdag 5 juli vindt er in sporthal “De Steense” ,zoals gebruikelijk, een gezellige afsluiting plaats van de 45e Fiets 4 Daagse met om 17.00 uur de prijsuitreiking WOW etalage actie, waarbij de eventuele getrokken prijswinnaars zelf aanwezig dienen te zijn, zo niet dan wordt er nieuwe een prijswinnaar getrokken.
’s Middags is Veilig Verkeer Nederland met hun project “Doortrappen’ of in Friesland wordt het ook wel ‘Het nieuwe fietsen’ genoemd.
Men wil graag in gesprek met senioren over wat redenen kunnen zijn waarom ze niet meer op de fiets zouden gaan of wat zij lastige situaties vinden.

Contante verkoop route-/programmaboekje vanaf 18 juni 2019 bij:

Van den Akker Jeans van Harenstraat 31 – 33  Wolvega
Weerman Wielersport Hoofdstraat Oost 13 Wolvega

Vanaf 1 april 2019 wordt  “de Kantine” van de Steense beheerd door een nieuwe beheerder deze gaat een groter aanbod van mogelijkheden aanbieden op het gebied van eten en drinken, zo is er al een Dagmenu verkrijgbaar vanaf €8,95 p.p. en zijn er ook mogelijkheden voor het eten met groepen.
Tevens wordt de aankleding gewijzigd en openingstijden van de kantine verruimd.

Tijdens de Fiets 4 Daagse is er op de dinsdag 2 juli 2019 en donderdag 4 juli 2019 de mogelijkheid om te zwemmen in het overdekte zwembad De Steense van 18.00 uur tot 19.30 uur.
De entreeprijs is : €2,50 per dag
            Op vertoon van het Fiets 4 Daagse route boekje is de prijs  €1.50 per boekje / per dag

Het weer goed uitziende route-/programmaboekje is door de medewerking van onze sponsoren en adverteerders weer tot stand gekomen, waarvoor wij ze zeer dankbaar voor zijn en de adverteerders en sponsoren worden dan ook door organisatie hartelijk bij u aanbevolen.

Tot ziens bij de deelname aan de 45e Fiets 4 Daagse of bij één van de evenementen.
Zie voor verdere informatie en inschrijving onze website: www.fietsvierdaagsewolvega.nl
(Foto: Lenus van der Broek)

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019