Datum: 15-12-2019 - 21:56
20
jul
'19
Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Wolvega

WOLVEGA - KPN NetwerkNL is in Wolvega gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste schop is op 17 juli aan Lindenoord in de grond gegaan en het convenant is...

getekend. KPN NetwerkNL verwacht dat het graafwerk ongeveer 17 weken duurt.
KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. ”Daar moet onze aanlegploeg voor graven. Als we de stoep ’s ochtends open graven, proberen ze deze voor het einde van de middag weer dicht te hebben. Inwoners zijn meestal opgelucht als ze horen dat de graafwerkzaamheden in principe niet langer dan drie dagen duren. En uiteraard doen wij onze uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken”, aldus projectleider Marcel Joustra. Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren.
Gemeente blij met aanleg glasvezel “We zijn blij dat Wolvega glasvezel krijgt”, zegt wethouder Jack Jongebloed. “Snel internet is bijna een nutsvoorziening aan het worden. Niet alleen ondernemers, maar ook inwoners hebben steeds vaker snel internet nodig, bijvoorbeeld voor zorg of school. En dit geldt uiteraard ook voor onze agrariërs en de maatschappelijke organisaties in onze gemeente. Snel internet is steeds meer een must. Wij zijn erg blij dat KPN NetwerkNL in Wolvega, als één van de eerste kernen in Friesland, glasvezel begint aan te leggen om snel internet mogelijk te maken.”
Meer informatie Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur terecht in de shop-in-shop bij Expert in Wolvega, Van Harenstraat 39-41. Kijk voor alle glasvezelinformatiepunten, openingstijden en meer informatie op www.kpnnetwerk.nl.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019