Datum: 28-01-2022 - 06:30
24
jul
'19
WONDERKAMERS met kunst van Sigrid Hamelink en Marjolein Spitteler
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

WONDERKAMERS met kunst van Sigrid Hamelink en Marjolein Spitteler

NIJEHOLTWOLDE - In het Batavushuisje, een voormalige fietsenmakerwerkplaats in Nijeholtwolde, is elke ruimte gevuld met verwondering. Het is het atelier van beeldend kunstenaar Sigrid Hamelink die er werkt aan wonderkamers.  Ze vult alle...

ruimten van de werkplaats met beelden, objecten en lichtprojecties. De samenhang is raadselachtig. Elke kamer is anders en vol poëtische vondsten, waarbij de relatie met de natuur nooit ver te zoeken is. In één van de kamers worden objecten van porselein verrassend gecombineerd met een leestafel gemaakt van boeken. In een grote ruimte met uitzicht over het land, staan figuratieve beelden van hout, aluminium en porselein, die samen een innerlijk landschap vormen en verbindingen aangaan met  de natuur en de omgeving. Op zolder zijn twee kamers in totaal verschillende sferen. In de ‘hartkamer’ is alles ondergedompeld in een rode gloed. Het is een beladen plek waar de binnenkant van de mens zich manifesteert. De andere zolderkamer heeft een meditatief karakter. In deze kamer worden doormiddel van lichtprojecties op porselein, herinneringen aan de tuin opgeroepen. In  een buitenkamer wordt je omarmd door een oude beuk die onder het bladerdak ruimte biedt voor verwondering. Sigrid Hamelink nodigt collega`s uit om een bijdrage te leveren aan de wonderkamers. Deze zomer is dat Marjolein Spitteler uit Oosterwolde. Haar fascinatie voor de natuur uit zich in gedetailleerde tekeningen met poëtische verwondering, die prachtig bijdragen aan de gehele tentoonstelling. Begonnen als bioloog, vervolgens als beeldend kunstenaar, heeft Marjolein Spitteler zich intensief beziggehouden met één onderzoek. Dit onderzoek richt zich op leven als fenomeen. De werkwijze die zij in de loop van de jaren heeft ontwikkeld staat het beeld toe zich als een organisme te ontwikkelen.  
Meer informatie vindt u op www.sigridhamelink.nl, www.marjoleinspitteler.nl
De wonderkamers zijn open op zaterdag en zondag van 13 juli tot 25 augustus, van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. De toegang is gratis.
Batavushuisje, Heirweg 57, 8488 GM Nijeholtwolde tel 0561 615277

{gallery}11210{/gallery}

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019