Datum: 15-12-2019 - 21:56
30
jul
'19
Gratis extra steun en begeleiding bij het stoppen met roken in Noordwolde
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Gratis extra steun en begeleiding bij het stoppen met roken in Noordwolde

NOORDWOLDE - Uit onderzoek blijkt dat de kans op succes bij mensen die gaan stoppen met roken vele malen hoger ligt als ze daarbij extra steun of begeleiding krijgen. Daarom is een werkgroep onder de vlag van...

Bestemming Noordwolde aan de slag gegaan om in Noordwolde deze extra steun en begeleiding voor iedereen mogelijk te maken. Gratis! Er is voor elk wat wils: een app, een cursus of persoonlijke begeleiding. Een combinatie hiervan kan ook!

Aan de werkgroep zijn de volgende partijen verbonden: de huisartsenpraktijk, verloskundigenpraktijk Juf Ooievaar, sportschool Ik Sport, de dorpsconciërge, jongerenwerker, Gebiedsteam Noordwolde, zorginstelling De Stellingwerven, VNN, de jeugdverpleegkundige, de fysiotherapeuten, GGD Fryslân en Vitale Regio Noordwolde. De werkgroep zet zich in voor een Rookvrije Generatie.

De app die beschikbaar is, begeleidt mensen door het hele proces van stoppen met roken en motiveert hen daarbij. De methode die deze app gebruikt is in Engeland ontwikkeld en bleek daar zeer succesvol. Veel mensen zijn met behulp van die methodiek definitief gestopt met roken!  
 
Vanaf juli beschikt Noordwolde over 2 gecertificeerde coaches stoppen met roken: Jan de Vries en Guido Duiven. Zij gaan mensen persoonlijk begeleiden en ook starten zij na de zomer een cursus voor een groep mensen om gezamenlijk de uitdaging van het stoppen met roken aan te gaan.

Wilt u stoppen met roken en gebruik maken van deze extra steun of begeleiding? U kunt zich melden bij één van de eerdergenoemde partijen of bij het coördinatiepunt Stoppen met roken: 06-100 350 16 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019