Datum: 15-12-2019 - 22:52
03
aug
'19
Moe, futloos of te zwaar? Ga wandelen!
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Moe, futloos of te zwaar? Ga wandelen!

Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt. Wandelen is goed...

voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. Waarom is juist wandelen zo gezond, en hoe gezond is het precies?
Liever lang lopen dan kort sporten
Hans Savelberg is hoofddocent bewegingswetenschappen in Maastricht. Hij legt uit dat veel zitten heel ongezond is. Uit onderzoek bleek dat al na vier dagen zitten de concentratievetten in het bloed toe- en de insulinegevoeligheid juist afneemt. Dat zijn risicofactoren voor respectievelijk hoge bloeddruk en diabetes. In dit onderzoek bleek de groep die kort maar intensief sportte, gezonder dan de zittende groep. Maar het ging nóg beter met de groep die vijf uur per dag rustig rondslenterde. Veel wandelen is dus gezonder dan kort, intensief bewegen.  

Samen wandelen is gezellig!
Huisartsenpraktijk De Wissel en Fysiotherapie doen samen met Buurtsport WSW en Bestemming Noordwolde mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen iedereen in Noordwolde en omgeving uit om zich aan te melden op de website van NDC, Noordwolde of te bellen met onderstaande telefoonnummers. Elke dinsdagochtend gaan we samen wandelen voor een betere gezondheid!!
Stap voor stap opbouwen
De wandelingen zijn voor iedereen die zich futloos of moe voelt en zich graag beter wil voelen. We houden rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/Noordwolde of neem contact op met Carla Eefting, tel: 06 – 100 350 16 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019