Datum: 15-12-2019 - 23:22
07
aug
'19
50PLUS heeft zorgen om Sybrandi’s Speelpark in Gaasterland
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

50PLUS heeft zorgen om Sybrandi’s Speelpark in Gaasterland

Veel Friezen kennen het: oorspronkelijk het ‘Vogeltjespark’, later Sybrandi’s Speelpark in Oudemirdum op de grens van Rijs. Een kleinschalig en uniek speelpark voor met name kinderen van 3 – 13 jaar. Waar vaders en...

moeders, opa’s en oma’s vroeger zelf speelden en nu graag met hun (klein-) kinderen naar toe gaan. Met naar eigen zeggen zo’n 35.000 tot 40.000 bezoekers per jaar. Een plek waar even niet de ‘schermpjes’ centraal staan maar het doen en bewegen.
Het park dreigt te verdwijnen. De huidige generatie Sybrandy’s gaat er mee stoppen en hebben er geen koper voor kunnen vinden. 50PLUS Fryslân zou het doodzonde vinden als dat zou gebeuren. Immers, Fryslân leeft voor een groot deel ook van de recreatie. Dat is goed om toeristen naar onze provincie te trekken. Maar ook is het goed om hier permanente bewoners te houden en te krijgen met dit soort faciliteiten gericht op kinderen. Zeker in een sterk vergrijzende samenleving.
Er zijn geluiden dat ondernemers het initiatief hebben genomen om in ieder geval de speeltoestellen te behouden. Eventueel op een andere plek in Gaasterland. 50PLUS hoopt dat dat initiatief slaagt. En hoopt ook dat de gemeente (ook buurgemeenten) en provincie positief en proactief willen meedenken en meewerken. In het belang van de bewoners van Fryslân.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019