Datum: 20-09-2021 - 17:01
03
nov
'19
Feestelijke opening van de Doe-Talentklas van CBS De Wegwijzer te Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Feestelijke opening van de Doe-Talentklas van CBS De Wegwijzer te Wolvega

WOLVEGA - Op donderdagmorgen is de Doe-talentklas van CBS De Wegwijzer in Wolvega gestart. Deze start vond in bijzijn van alle leerlingen plaats in de...

centrale hal van de schol. De acht deelnemende kinderen waren verkleed in hun toekomstige gedroomde baan en gingen met een grote schaar een lint doorknippen. Ook presenteerden zij hun ‘toekomstige beroep’.
“Vanuit uit onze visie op het onderwijs vinden we dat er aandacht moet zijn voor een ieders talent. Er zijn kinderen die talenten hebben die buiten de studieboeken liggen. Dagelijks worden zij geconfronteerd met vakken waar zij moeite mee hebben. Daarom starten we met een Doe-talentklas”, aldus Freerk Elzinga, directeur van CBS De Wegwijzer.
In deze klas ligt de focus op de praktische, technische en sociale vaardigheden en minder op de cognitieve vaardigheden. De Doe-talentklas is voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 die uitstromen op Praktijk-, Basis- of Basis/Kaderniveau en die vooral leren door te doen. Deze kinderen worden begeleid door de talentleerkracht Hilleen Hofstra. Elke donderdagochtend gaan deze kinderen bezig met de talentklas. De Wegwijzer werkt met de Doe-talentklas samen met in de buurt gelegen Terra Wolvega, waar op de donderdagochtend een lokaal gebruikt kan worden. Ook worden bedrijven bezocht waar de leerlingen opdrachten uitvoeren.
Een keer in de vier weken zal er een bezoek worden gebracht aan woonzorgcentrum Sickenga-Oord in Wolvega waar de leerlingen een vaste taak zullen hebben. De eerkrachten hopen dat de kinderen uit de Doe-talentklas een beter zelfbeeld krijgen, meer zelfvertrouwen en meer zin hebben in de toekomst. Gehoopt wordt, dat zij ervaren, door praktisch bezig te zijn, dat leren ook leuk en zinvol is.
(Foto: Lenus van der Broek)

{gallery}11354{/gallery}

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019