Datum: 18-01-2020 - 08:10
04
nov
'19
SDW STELT VRAGEN OVER 5G
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

SDW STELT VRAGEN OVER 5G

WOLVEGA - Sociaal Duurzaam Weststellingwerf wil antwoorden van het college van B & W over de invoering van 5G. Deze nieuwe technologie voor sneller mobiel internet wordt...

gezien als opvolger van het huidige 4G-internet. Voor 5G zullen meer antennes nodig zijn op gebouwen en in straten. De partij wil weten wat het standpunt is van het college over 5G en wat de huidige stand van zaken is in onze gemeente.
Ook wil de partij weten wat de mogelijke invloed van 5G straling op mens en dier is. “Steeds vaker vragen inwoners hoe het zit met de gezondheidseffecten van 5G. De gemeente heeft een zorgplicht dit goed uit te leggen aan haar inwoners”. Volgens Dirk Dubling van SDW.
SDW wil weten wat de gemeente gaat doen om de burgers goed in te lichten over 5G. SDW vraagt zich af of na de wijziging van de telecommunicatiewet de gemeente nog iets te zeggen heeft over waar antennes komen en of ze verplicht is om mee te werken aan het plaatsen van antennes. Tot slot wil SDW weten of al die antennes tot verrommeling van de openbare ruimte zal leiden. Maar het allerbelangrijkste vindt SDW dat de gezondheid van de mensen en dieren gewaarborgd moet zijn.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019