Datum: 12-07-2020 - 15:43
14
nov
'19
Een eerste prijs met promotie voor Euphonia-A van Brassband Euphonia Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Een eerste prijs met promotie voor Euphonia-A van Brassband Euphonia Wolvega

WOLVEGA - Zaterdagavond 9 november heeft het A-orkest van Christelijke Brassband Euphonia Wolvega deelgenomen aan het concours in de Lawei Drachten. Sinds juni...

2018 staat de band onder leiding van Hendry van Loo. Naast de muzikale leiding van het A-orkest verzorgt Van Loo ook de muzieklessen van zowel de leden uit het A-orkest als van de jeugdleden. De jeugd heeft de toekomst, vandaar dat de vereniging veel aandacht schenkt aan een gedegen jeugdopleiding. Zo mocht het A-orkest afgelopen seizoen een 5-tal jeugdleden verwelkomen. Iets waar de vereniging bijzonder trots op is.

Een nieuwe samenwerking met een dirigent vergt tijd, aanpassingen in werkwijze en nieuwe inzichten. Afgelopen seizoen heeft het orkest vooral gebruikt om aan elkaar te wennen. Tijdens een regulier kampioenschap wordt er door alle orkesten hetzelfde muziekstuk gespeeld waarbij het gaat om ‘ranking’, tijdens een concours zoals die in Drachten wordt er per vereniging beoordeeld op de gespeelde stukken. Vervolgens hangen de juryleden hier punten aan, zonder een vergelijking te maken met andere orkesten. Voor Euphonia een mooi evenement om te kijken waar de vereniging, uitkomende in de 2e divisie, op dit moment staat.

De uitslag was een bijzonder fijne opsteker. De brassband uit Wolvega ging huiswaarts met een 1ste prijs en promotie. Op de twee concourswerken werd een gemiddelde score van 86,75 behaald. Een score van 80 punten of hoger is goed voor een 1ste prijs, boven de 85 punten mag je spreken van een 1ste prijs met promotie. De 2e divisie band zou op papier gezien tijdens een volgend concours uit mogen komen in de 1e divisie maar blijft in de 2e divisie. Het doel van het orkest is om in de toekomst in de top van de 2e divisie mee te kunnen draaien. Daar zijn nog veel stappen voor nodig, maar de stijgende lijn is ingezet. Een prachtig resultaat voor deze Wolvegaster vereniging!

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019