Datum: 20-09-2020 - 19:39
25
nov
'19
Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf

Gemeente Weststellingwerf biedt meer tijdstippen aan om te trouwen. Nu kun je nog alleen trouwen op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Daar komt...

vanaf 1 januari 2020 elke dag een uur bij. Kies je ervoor om op een locatie naar eigen keuze te trouwen, dan is er vanaf het nieuwe jaar geen tijdslimiet meer. Het moment voor gratis huwelijken verschuift van woensdag- naar dinsdagochtend.
Door meer tijden aan te bieden om te trouwen, komt de gemeente tegemoet aan de wens van bruidsparen. Regelmatig vragen zij de gemeente om op een ander tijdstip te mogen trouwen, bijvoorbeeld ’s avonds.
Met de nieuwe legesverordening, die de gemeenteraad onlangs vaststelde, kan dat vanaf 1 januari. Alleen op het gemeentehuis blijft een eindtijd staan, vanwege de opening van het gebouw. Dat geldt ook voor huwelijken Huize Lindenoord in Wolvega en het Vlechtmuseum in Noordwolde. Wie daar wil trouwen, spreekt de tijd af met de beheerders van deze gebouwen.
Bruidsparen mogen al langere tijd zelf kiezen waar ze trouwen, dat hoeft niet per se in een gebouw van de gemeente te zijn. Ook kunnen ze voor hun huwelijk in Weststellingwerf zelf een ambtenaar van de burgerlijke stand kiezen. De verruiming van de tijdstippen om te trouwen sluit aan bij deze flexibele opstelling.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019