Datum: 20-09-2020 - 19:16
01
dec
'19
Stellingwerfkoor Wolvega in vroege kerstsferen  Met speciale medewerking van sopraan Margje Dijkstra
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Stellingwerfkoor Wolvega in vroege kerstsferen Met speciale medewerking van sopraan Margje Dijkstra

Het Stellingwerfkoor houdt op vrijdag 13 dec. om 20.00 uur haar traditionele kerstconcert in de St. Franciscuskerk te Wolvega. Het geheel staat voor het eerst o.l.v. dirigent/ pianist...

Lars Mulder uit Heerenveen. Gastoptredens  worden dit jaar verzorgd door sopraan Margje Dijkstra  en het koor Tumulte, beiden uit Wolvega. Ook pianist Oeds Wijnsma uit Leeuwarden is weer van de partij voor solistisch optreden en muzikale begeleiding.

Lars Mulder is dit voorjaar als dirigent van het ongeveer 55 mensen tellende koor zeer  enthousiast van start gegaan. Zijn eerste publieke optreden met het koor was tijdens de Kuiertocht in juni. Als veelzijdig muzikaal talent heeft hij jarenlange ervaring:
vroeger als dirigent van het toenmalige Popkoor in Wolvega en nu - naast het Stellingwerf-koor - geeft  hij ook muzikale leiding aan meerdere koren in Friesland w.o. het koor De Woudklank in Heerenveen en het mannenkoor Cantate Cum Gaudio  in Joure.
Onder zijn inspirerende leiding zijn nu de voorbereidingen in volle gang voor een Queenconcert in maart 2020 in Heerenveen, wat een waar spektakel belooft te worden.
Aan dit project verlenen een tiental mensen van het Stellingwerfkoor hun medewerking.

Margje Dijkstra heeft als soliste al ruimschoots haar sporen verdiend en is een bekende verschijning in de wereld van het (licht)klassieke genre.   
In haar jeugd ontwikkelde zij al haar passie voor muziek. Ze heeft vele zang- en directie- opleidingen gevolgd en werkte mee aan verschillende concerten zowel in binnen- als in buitenland.
Diverse koren stonden onder haar bezielende leiding, o.a. Vox Humana uit Heerenveen en het Steenwijker Mannenkoor. Tegenwoordig geeft Margje nog privé zanglessen en dirigeert adhoc koren. Ook het Stellingwerfkoor mocht zich een periode verheugen in haar uitstekende kwaliteiten als dirigente.

In 2011 is het koor Tumulte van start gegaan. Het is een betrekkelijk klein koor waarin
alle stemmen vertegenwoordigd zijn en wat een zeer afwisselend repertoire kan brengen:
van pop tot  klassiek, van smartlap tot rock. Het koor kent  eigen optredens en is verder veelal te vinden op regionale festivals of bij verenigingen. Zo werd samen met muziekvereniging De Harmonie uit Wolvega in april nog een fraai lenteconcert gegeven. Sinds dit jaar staat Tumulte onder leiding van Amber Dragtsma.

Al met al belooft het kerstconcert van het Stellingwerfkoor in de Franciscuskerk een sfeervolle, muzikale avond te worden met een gevarieerd aanbod van kerstliederen, solistische optredens en samenzang.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019