Datum: 31-03-2020 - 01:14
04
dec
'19
Ondernemersverenigingen en gemeente delen aanzet voor promotie van Weststellingwerf
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Ondernemersverenigingen en gemeente delen aanzet voor promotie van Weststellingwerf

WOLVEGA - Een groep van ruim 80 ondernemers, afvaardiging van verenigingen en bekende Stellingwervers is dinsdagavond door een wat vreemde uitnodiging...

samen gekomen in de raadszaal van het gemeentehuis. Het bleek te gaan om het delen van een idee om Weststellingwerf op de kaart te zetten. Een kleine club van afgevaardigden van alle ondernemersverenigingen en vanuit gemeente heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een initiatief en wilde op deze avond proeven of aanwezigen hier mee verder zou willen. De campagne “Stiekm Trots” is enthousiast ontvangen en zet alle seinen op groen om nu met een grotere groep Stiekm meer mensen van buiten de gemeentegrenzen te laten zien hoe leuk Weststellingwerf is. De ideeën die door de aanwezigen al zijn aangedragen worden meegenomen om het nog meer van iedereen te maken en daarmee zal de campagne in het komende jaar steeds meer vorm krijgen.
Stiekm Trots
Een eigen taal, onafhankelijk, fan van het eigen gebied, maar ook wel wat stil; dat typeert de Stellingwerver. Maar vraag je door, dan zijn we Stiekem wel trots op “ons eigen Gallië”. En precies dat laten we nu zien. Stiekm trots zijn we, ook op het feit dat we ooit een eigen boerenrepubliek waren. Met een flinke knipoog heet deze campagne welkom aan mensen buiten onze gemeentegrenzen. Leer ons kennen, ook al kost dat een beetje moeite. Dan ontdekt men dat hier de meest Stiekeme Burgemeester te vinden is, maar ook de Stiekm een aantal bijzondere bedrijven, inwoners, kunstenaars, evenementen en bezienswaardigheden.
 Stiekm trots is van iedereen
Het team heeft geen uitgekauwd verhaal willen voorleggen, maar een stevige basis waar straks iedereen op zijn/haar eigen manier mee verder kan. “het was spannend” vertelde voorzitter Frank Zeinstra “Stiekm trots is van Weststellingwerf, maar willen anderen meedoen? “. Dat bleek op de avond. Nu begint het pas en daarom is ook nog niet alles gepubliceerd en klaar. Daar is het komende jaar voor. Wie nu al een Stiekemerd wil worden, kan op de website www.stiekmtrots.nl contactgegevens vinden.
De Stiekemerds
Sinds 2 jaar zitten mensen uit de besturen van verschillende ondernemersverenigingen informeel bij elkaar. Om promotie aan te jagen, maar ook voor andere praktische zaken. Leden van deze groep: Frank Zeinstra -  SOW, Hasker de Jong – OVN, Marten Hoeksma – WOW, Petra Kempkes en Theo Sinnige - Platform Toerisme, Jaap Bijsterbosch – INWolvega, Marck Hiemstra- Parkmanagement, Liesbeth Schievink- CCW, Burgemeester André van de Nadort, Wethouder Roelof-Theun Hoen.  Hein Scholma van Thabasco ontwikkelde de campagne met hen. Hij tekende eerder voor grote landelijke en internationale campagnes zoals “Er gaat niets boven Groningen”, Arriva en het TT Circuit.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019