Datum: 31-03-2020 - 00:56
17
dec
'19
Nibal behaalt fietsdiploma voor gevorderden
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Nibal behaalt fietsdiploma voor gevorderden

Afgelopen woensdagochtend 10 december behaalde Nibal Z. haar welverdiende fietsdiploma voor gevorderden. Zij kreeg fietslessen van de Buurtsportcoach van het Buurtsportwerk Weststellingwerf en...

is met vlag en wimpel geslaagd.

In november 2017 startte Nibal met een cursus ‘leren fietsen’ voor beginners. Nibal is geboren in Syrië en kon niet fietsen. Het aanvoelen van balans, het sturen en ronddraaien van de trappers is dan een héle uitdaging. Naast het fysieke fietsen worden ook de verkeersregels en de termen die daarbij horen geleerd.

Motivatie
Nibal is in 2017 gestart met fietsen. In 2018 is zij een keer gevallen met fietsen en dit heeft haar angstig gemaakt. Toch heeft zij zich aangemeld voor de vervolgcursus ‘leren fietsen in het verkeer’. Nibal haar motivatie? Haar kinderen konden fietsen, maar zij niet. Dit maakte dat zij hen niet kon begeleiden naar school en andere activiteiten.

Inmiddels heeft Nibal samen met groep 7 en 8 een fietstocht van Noordwolde naar Frederiksoord volbracht. Ook het fietsen langs het smalle pad van de Linde en over de bruggetjes daar heeft zij gedaan. Daarbij heeft zij de conditie opgedaan voor minimaal 20 km fietsen.

Voor Nibal is de volgende stap een…. zwemdiploma. En ook dat kan via het Buurtsportwerk.

Ook (leren) fietsen?
Ervaart u problemen met fietsen en kunt u daarbij begeleiding gebruiken? Neem dan contact op met het Buurtsportwerk Weststellingwerf via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 – 1292 0184

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019