Datum: 04-04-2020 - 06:59
17
dec
'19
Circulair asfalt op nieuwe N381
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Circulair asfalt op nieuwe N381

De N381 is de eerste Friese provinciale weg waarbij al het gefreesde asfalt, 5.600 ton, wordt hergebruikt voor dezelfde nieuwe weg. Maandagochtend is gestart met het frezen van 7,2 km van de oude rijbaan van de...

N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde. Dit asfalt wordt bewerkt door aannemer Heijmans en komt in zijn volledigheid in het voorjaar van 2020 weer terug op de nieuwe rijbaan.

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder en directeur regionale projecten van Heijmans, Johan ter Horst, markeerden samen dit bijzondere moment. Gedeputeerde Fokkens-Kelder: “Het is belangrijk om te investeren in circulariteit, ook bij wegenprojecten. De N381 is een veelbelovend begin.’’

Provincie Fryslân zet stevig in op circulaire economie. Dit leidt tot innovaties, zoals deze asfaltinnovatie en ook om Fryslân mooi en leefbaar te houden.

Project N381
De N381 is een belangrijke verbindingsweg tussen Drachten en de Drentse grens en is nu ook een voorbeeld op het gebied van circulariteit en duurzaamheid binnen de asfaltketen, door te investeren in asfaltinnovaties met een hoog hergebruikpercentage.

De weg tussen Drachten en de Drentse grens is afgelopen jaren aangepast naar een veilige weg met ongelijkvloerse kruisingen en zorgt voor een betere bereikbaarheid van de regio. De verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde is halverwege 2020 klaar.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019