Datum: 12-07-2020 - 15:00
21
dec
'19
Weststellingwerf viert 75 jaar bevrijding Subsidie beschikbaar voor lokale initiatieven
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Weststellingwerf viert 75 jaar bevrijding Subsidie beschikbaar voor lokale initiatieven

Komend jaar vieren we dat we alweer 75 jaar in vrijheid leven. Rond 12 april 1945 werd Weststellingwerf en omgeving bevrijd en kwam ook hier een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er rond deze...

datum diverse lokale initiatieven om de bevrijding te vieren. De gemeente stimuleert dit en nodigt dorpen en wijken uit om op eigen wijze stil te staan bij dit belangrijke moment in onze geschiedenis.
Lokale initiatieven
Dorpsbelang Boijl viert de bevrijding met o.a. de komst ‘The Seaforth Highlanders of Holland’ en een optocht van oude legervoertuigen van ‘Keep them rolling’. Een regiment Canadezen brengt een bezoek aan Oldeholtpade. De gemeente is blij met de initiatieven van Boijl en Oldeholtpade en stelt organisatiegeld beschikbaar voor deze en andere festiviteiten. Als een dorp of wijk een activiteit wil organiseren, stelt de gemeente € 500 subsidie uit het Dorpenfonds beschikbaar.
Holocaust Memorial Day
De gemeente vindt het belangrijk dat we beseffen dat het een voorrecht is om in vrijheid te leven en dat we daar met elkaar verantwoordelijk voor zijn. Daarom doet de gemeente –naast het stimuleren van lokale initiatieven - mee met de Holocaust Memorial Day op 27 januari 2020. Dan is er een herdenking in het gemeentehuis. Hiervoor komt een tijdelijk Holocaust monument in de publiekshal te staan, dat vanaf 20 januari twee weken lang te bezoeken is.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019