Datum: 29-03-2020 - 14:36
02
jan
'20
Appelboom GroenLinks geplant in tuin zorgcentrum Krommestede Noordwolde
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Appelboom GroenLinks geplant in tuin zorgcentrum Krommestede Noordwolde

Afgelopen voorjaar verraste GroenLinks Weststellingwerf bewoners van zorgcentrum Krommestede in Noordwolde, met een appelboom. Dit was ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Aarde op...

22 april. Maar omdat appelbomen toen al in bloei stonden, was dat geen geschikt moment om de boom te planten. Daarom werd de appelboom nu op 20 december geplant.

Deze groene en sociale actie van GroenLinks ten behoeve van zorgcentrum Krommestede is een bewuste keuze. GroenLinks waardeert de kleinschaligheid van de zorg en de persoonlijke aandacht aan de bewoners. Groen heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen. “Een typisch Fries streekproduct, in de tuin, past hier goed bij ”; aldus GroenLinks. De bewoners kozen enthousiast voor een plek waar de boom zou kunnen worden geplaatst.

De Marijke Meu-appel is een fris zure, goed-smakende en goed-uitziende appel, die halverwege oktober geplukt kan worden en nog wel een maand bewaard kan blijven.
Frits Doornenbal van de Stichting Fruit Yn Fryslân leverde de appelboom en deze werd samen met bewoners door fractievoorzitter Gaby Thijssen, namens GroenLinks, in de tuin van Krommestede geplant.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019