Datum: 10-07-2020 - 10:53
15
jan
'20
Broers uit Oldeholtwolde strijden voor derde landstitel op NK Indoor Touwtrekken
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Broers uit Oldeholtwolde strijden voor derde landstitel op NK Indoor Touwtrekken

OLDEHOLTWOLDE - Op 1 februari vindt het Nederlands Kampioenschap Indoor Touwtrekken plaats in Wolvega. Broers Rick Uittenbogaard, Timo Uittenbogaard en Nico Uittenbogaard uit Oldeholtwolde maken...

deel uit van het jeugdteam van Touwtrekvereniging de Watermannen. Het team maakt een goede kans om de derde landstitel te behalen.
Kansrijk Jeugdteam
Touwtrekvereniging de Watermannen uit Oldeholtwolde komt uit met een heel goed Jeugdteam. Dit team bestaat uit Rick Uittenbogaard, Timo Uittenbogaard, Nico Uittenbogaard (alle drie uit Oldeholtwolde), Doede Graafsma (Parrega), Melanie van der Heide (Marknesse) en Thomas Bloemenkamp (Holten). Een bijzonder jeugdteam, dat vorig jaar en in 2018 Nederlands kampioen in de jeugdklasse was. Dit jaar hebben ze wel een ander anker: Thomas Bloemenkamp (achterste persoon die aan het touw staat). Een groot deel van dit jeugdteam traint inmiddels ook voor het WK, in het Jeugdselectieteam van Nederland.
Vrouwenpower uit het noorden
Naast het jeugdteam zal er ook een damesteam vanuit dezelfde vereniging uitkomen op het NK. Dit team bestaat uit zes vrouwen: Sandra van der Heide (Marknesse), Melanie van der Heide (Marknesse), Jiska Schellens (Heerenveen), Janna van Velzen (Gorredijk), Alies van der Weide (Dedemsvaart) en Grietje Stoker (Wirdum). In wisselende samenstellingen is dit team ook uitgekomen in 2017 (Nederlands kampioen) en 2018 (2e plaats) op het NK.
Deze maanden trainen de dames drie keer in de week, om op het NK een goed resultaat neer te kunnen zetten.  Een deel van hen is bovendien geselecteerd voor het Nederlands vrouwenteam dat eind februari in Ierland deelneemt aan het Wereld Kampioenschap Touwtrekken.
Mixklasse
In de mixklasse zal Touwtrekvereniging de Watermannen ook vertegenwoordigd zijn. In deze klasse wordt er touwgetrokken met vier mannen en vier dames. De definitieve samenstelling van dit team zal binnenkort bekend gemaakt worden.
Vervelende pech voor organisatie
De organisatie is in handen van Touwtrekvereniging de Watermannen uit Oldeholtwolde in samenwerking met de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). Zij zetten deze laatste maand alles op alles voor de organisatie. Dit omdat onlangs veel materialen voor het NK verloren gingen door een grote brand in Oldeholtwolde, waarbij ook de trainingslocatie in vlammen op ging. Het NK Indoor Touwtrekken vindt plaats in het sportcentrum De Steense in Wolvega (gemeente Weststellingwerf) van 9.00-18.00 uur en is gratis te bezoeken. Veertig ploegen uit het hele land nemen deel, waaronder vijf Friese touwtrekverenigingen.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019