Datum: 29-03-2020 - 14:00
20
jan
'20
Meriant zet je brein in beweging met RGM methode
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Meriant zet je brein in beweging met RGM methode

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een methode die op een vrolijke en muzikale manier het brein in beweging zet. Door deze aanpak worden meerdere hersengebieden tegelijk geactiveerd, waardoor...

het brein fitter blijft. Bij neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, MS, beginnende dementie of hersenletsel boekt de methode positieve resultaten. Meriant beidt deze methode vanaf nu ook aan.

Hoe de methode werkt
Door gebruik te maken van ritme, muziek en beweging ontstaan er nieuwe verbindingen in de hersenen. De oefeningen vragen fysiek weinig van iemand, maar wel veel concentratie. RGM kent een rustige opbouw. Elke keer komt er een beweging bij of gaat de muziek een tandje sneller. Hierdoor kunnen deelnemers hun eigen mogelijkheden steeds stapsgewijs uitbreiden. Het is eigenlijk een soort hersengymnastiek; door de nieuwe verbindingen wordt de ‘mentale conditie’ versterkt en verbeterd.

Voor wie
Deelnemers merken vooral het effect op het cognitieve vlak, zoals verbetering van het geheugen en de denksnelheid. Ook gaat de spraak weer vooruit en krijgen ze vaak meer energie. RGM wordt momenteel ingezet binnen (academische) ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingstehuizen.

Meriant biedt de Ronnie Gardiner Methode nu ook aan. Om kennis te maken met de methode start Meriant met een gratis workshop. Behandeling bij Meriant is niet noodzakelijk, iedere oudere die denkt baat te hebben bij deze methode is welkom:

Maandag 27 januari 2020 van 10.30-11.30 uur in de Ontmoetingsruimte van LindeStede, Steenwijkerweg 49 in Wolvega.

Aanmelden van deelnemers kan tot en met 22 januari bij Janneke Kats (logopedist) via 06-23000201 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lotte en Janneke verzorgen de gratis workshop en de lessen daarna. Deze lessen starten, onder voorbehoud van voldoende deelname, maandag 3 februari, ook bij LindeStede van 10.30-11.30 uur. De 10 lessen zijn op de maandag en kosten eenmalig 80 euro.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019