Datum: 29-03-2020 - 13:40
05
feb
'20
NK touwtrekken 2020 te Wolvega februari 2020
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

NK touwtrekken 2020 te Wolvega februari 2020

Het open NK indoor-touwtrekken werd dit jaar door Touwtrekvereniging De Watermannen in sportcentrum De Steense te Wolvega georganiseerd. Vanaf half tien ‘s ochtends werden alle gewichtsklassen...

(zo gaat dat in deze sport) afgewerkt.
’s Ochtends werd er begonnen met de jeugdklasse en de Heren 680 kg. In de jeugdklasse deed uit het gewest Noord titelverdediger de Watermannen (Wolvega) mee. In de poulefase waren ze al goed op dreef, en in de kruisfinales werden zij voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen, een topprestatie!
 
Naast de junioren werd er natuurlijk gestreden in de senioren klasse, waarbij de Friese teams It Heidenskip, Deinum/Britsum, en Bartlehiem mee streden om de medailles in de klasse tot 680 kg. In de poulefase ging It Heidenskip, die al eerste werden in de competitie, meteen goed van start en ook Deinum/Britsum kon goed meekomen. Bartlehiem had wat moeite met opstarten, maar wist zich toch nog op te werken tot de vierde plaats in de poule en mocht zo ook door naar de kruisfinales. Hierin troffen zij de nummer één van de poule It Heidenskip. It Heidenskip won deze trek ogenschijnlijk makkelijk en drong hiermee door tot de finale waarin ze het op moesten nemen tegen Deinum/Britsum die in de halve finale won van Lagerweij. Deze finale tussen twee Friese teams werd gewonnen door It Heidenskip, en Deinum/Britsum werd dus knap tweede. Bartlehiem streed nog voor een derde plek maar moesten in het team van Lagerweij helaas hun meerdere erkennen.
 
’s Middags in de 640 kg klasse deden twee Friese teams mee: Deinum/Britsum en It Heidenskip, die samen met de organiserende ploeg De Watermannen een ploeg hadden samengesteld. Deinum/Britsum ging meteen goed van start en It Heidenskip haalde net de kruisfinales. In de kruisfinales verloren beide teams waardoor zij nog tegen elkaar mochten strijden om het brons, en Deinum/Britsum uiteindelijk het podium mocht opstappen voor de derde plaats. Winnaar van deze klasse werd het team van Lagerweij voor Monnickendam die tweede werd.
 
Tegelijk met de 640 kg klasse was ook de damesklasse aan de beurt. Voor het eerst had de ploeg van De Watermannen een damesteam aan de start, en dit werd beloond met een bronzen plak. Later op de middag was de mix-klasse (4 heren/4 dames tot 580 kg) met teams van Deinum/Britsum en De Watermannen. De Watermannen werden gedeeld vierde, maar mochten helaas niet door naar de kruisfinales omdat zij meer waarschuwingen hadden in de poule dan het andere team waarmee zij de vierde plek deelden.
 
Het NK was een mooie opmaat naar het WK wat dit jaar van 20 tot en met 23 februari gehouden wordt in Letterkenny, Ierland. Hier reizen teams van It Heidenskip, De Watermannen en Deinum/Britsum naar af. Deze laatste vertegenwoordigt in een samengesteld team met Bartlehiem Nederland in de klasse tot 640 kg.
 
Uitslagen:
 
Jeugdklasse
1 De Watermannen
2 West Friesland
3 Heure
4 Lagerweij
 
Heren 680 kg
1 It Heidenskip
2 Deinum/Britsum
3 Lagerweij
4 Bartlehiem
 
Heren 640 kg
1 Lagerweij
2 Monnickendam
3 Deinum/Britsum
4 It Heidenskip
 
Dames
1 Monnickendam
2 VTTG team a
3 De Watermannen
4 Gelderswoude/Groene Oase combinatie
 
Mixklasse
1 Monnickendam team A
2 Groene oase
3 Lagerweij team A
4 Lagerweij team B

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019