Datum: 12-07-2020 - 14:26
21
feb
'20
Laten we het eisen....
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Laten we het eisen....

Een mens redden van de verdrinkingsdood is de ganse geschiedenis door de normaalste zaak van de wereld geweest, een kwestie van innerlijke beschaving. Echter gedurende de...

laatste jaren werd dat anders rond de Middellandse zee. De zee werd een soort massagraf. In de afgelopen 5 jaar stierven er 18000 mensen de verdrinkingsdood. Hoe kon het zover komen?
Mensen vluchten voor geweld, armoede, en een leven zonder toekomst. Ze weten van de dodelijke gevaren en toch nemen ze het risico. Velen raken in handen van de Libische kustwacht of lokale milities en komen terecht in vreselijke interneringskampen. Folteringen, geweld en moord zijn daar aan de orde van de dag. En de EU weet dat, ze financiert het zelfs. De EU heeft alle veilige wegen naar Europa afgesloten. De EU betaalt regimes en structuren voor deze afsluiting.
Het zou voor de EU best te doen zijn om het sterven op de Middellandse zee te voorkomen, maar ze doet dat niet. Duizenden laat men bewust verdrinken, en de EU is daar medeplichtig aan, aan al die misdaden tegen de menselijkheid. Dat is moeilijk te verdragen, en daarom begonnen vrijwilligers op verschillende schepen mensen te redden.
Sinds 2015 hebben deze redders meer dan 30.000 schipbreukelingen uit de zee gered. Echter nu worden ze tegen gewerkt. Reddingsschepen met vluchtelingen moeten soms dagen of wekenlang rondvaren omdat ze in Europese havens worden geweigerd. Civiele reddingsacties worden geblokkeerd, schepen in beslag genomen en de redders voor het gerecht gesleept.
Momenteel zijn er vier reddingsschepen op de Middellandse zee. ( Sea-Watch 3, de Open Arms, de Alancodi, en de Ocean Viking) terwijl men op deze schepen zich volledig inzet om mensen te redden, worden vier andere schepen geblokkeerd. ( de Juventa uit Duitsland, de Marionio uit Spanje, het Italiaanse schip de Alex en de Lifeline). De Josepha is om andere redenen niet in de vaart.
Veel groepen in Europa zijn bereid om mensen op te vangen, wat er ontbreekt zijn veilige wegen naar Europa. Wat wij ten diepste afwijzen is een politiek die dodelijk is voor duizenden. De Nederlandse regering zou er vandaag mee kunnen beginnen om levens te redden, in plaats van mee te werken aan fort Europa , laten we dat van ze eisen en laat ons niet ophouden te ijveren voor deze menselijke waarden.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019