Datum: 20-09-2020 - 20:05
09
mrt
'20
LFB zet zich in voor collecte gehandicaptensport
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

LFB zet zich in voor collecte gehandicaptensport

Wolvega – De Landelijke Federatie Belangen (LFB) een organisatie ‘door en voor’ mensen met een beperking zet zich in voor de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport. Van 29 maart tot en...

met 4 april gaat de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport van start. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan. Duizenden collectanten gaan op pad om geld op te halen voor de gehandicaptensport. Aan de actieweek doen ook meer dan 300 plaatselijke sportclubs mee.

Sport doet leven
Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Geef daarom tijdens de landelijke actieweek aan de collectant. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Zp sta je samen met al die duizenden vrijwilligers als één team achter de sporters met een handicap!

Actieweek Fonds Gehandicaptensport van 29 maart tot en met 4 april 2020
De landelijke collecte is een belangrijke bron van inkomsten. Dankzij de opbrengsten kan het Fonds vele grote en kleine projecten ondersteunen. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen; voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift); het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken; maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer. Meer informatie is te vinden op http://fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek.

Vrijwilligers gevraagd
Wil jij je ook als collectevrijwilliger inzetten in Wolvega ? Graag! Meld je snel aan via www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek of neem contact op met de collecte coördinator Rietje Oomen vanuit Wolvega telefoon 0561-610010.
(Foto: Lenus van der Broek)

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019