Datum: 20-09-2020 - 19:30
10
mrt
'20
Dé Diabetes Challenge in Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Dé Diabetes Challenge in Wolvega

De gezamenlijke huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, in Wolvega hebben in samenwerking met het Buursportwerk de handen in één geslagen. Zij doen mee aan de Nationale...

Diabetes Challenge 2020. Vanaf 26 maart wandelen zij elke week, ongeveer 25 weken lang, samen met een groep deelnemers uit de buurt. De informatie bijeenkomst is op donderdag 19 maart. U bent van harte uitgenodigd om met hen mee te wandelen.
Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 25 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor uw gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen mét diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!
Start wandelingen
Op donderdag 26 maart is de eerste wandeldag. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Heeft u problemen met vervoer naar de startplaats, geef u dan toch op. U wordt dan opgehaald. Inschrijven kan via de site: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wolvega/
Meer weten?
Op 19 maart om 11.00 uur organiseren de gezamenlijke groep een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in De Rank aan de Kerkweg te Wolvega. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 1292 0184. Ook voor vervoer.
Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019